Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vásárlásról pénteken írtak alá megállapodást az E.On-nal, a tranzakciót pedig igazi mérföldkőnek tekintik az MVM-csoport regionális terjeszkedési stratégiájában, annak elérésében, hogy a közép-kelet-európai régió vezető energetikai szereplőjévé váljon - közölte az MVM.

A felvásárlás erős hátteret és folytonosságot biztosít a cseh társaságnak, amely egyre erősebben jelen van a villamos energia piacán is. A cseh cég összesen több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki naponta. A tranzakció tartalmazza az innogy kapcsolt energiatermelési eszközeit, valamint a nagykereskedelmi és e-mobilitási portfólióját is.

Tomás Varcop, az innogy Ceská republika vezérigazgatója arról biztosította a társaság ügyfeleit és partnereit, hogy fenntartják magas szintű szolgáltatásaikat és várják az MVM-mel közös fejlesztéseket. A várhatóan idén lezáruló ügylethez az Európai Bizottság jóváhagyása is szükséges, mivel az iCR eladása az E.On és az RWE közötti szélesebb, több európai országot érintő tranzakcióhoz kapcsolódik.