Nagy dobás az OMV-től: innentől a benzinkútra jár majd borozni

Májustól az OMV kiszélesíti borkínálatát, így gourmet termékei mellett most már egy gondosan szelektált válogatás is várja a betérőket a nap 24 órájában - hangzott el a cég sajtóbeszélgetésén.
Herman Bernadett, 2019. május 31. péntek, 09:22
Fotó: OMV

Szik Mátyás háromszoros magyar bajnok sommelier segített az OMV-nek abban, hogy a felfrissült borkínálattal elégedettek legyenek a kutakra betérők. A 100-féle bor között a hazai márkákon túl, megtalálhatók a kisebb pincészetek és külföldi borászatok különlegességei is.

Légli Géza, Pátzay Borbirtok, Sárga Borház - olyan nevek, melyek a borkedvelőknek ismerősen csenghetnek, de az átlagos fogyasztók ritkán találkoznak velük, a kutakon azonban ezek a borok is ott lesznek. A legújabb szortimentbe a neves magyar márkák mellé bekerült néhány külföldi specialitás is, argentin, új-zélandi és portugál pincészetekből.

Új-zélandi savignon blanc a hónap bora

"A töltőállomásokon megtalálható tételek a nap 24 órájában elérhetőek, így ha valaki este munka után egy tartalmas beszélgetésre vágyik a barátaival vagy családtagjaival, nálunk biztosan megtalálja az alkalomhoz vagy az étkezéshez illő bort - keressenek akár külföldi vagy hazai különlegességeket" - mondta Kováts Botond, az OMV marketing menedzsere.

A kínálat széleskörű bemutatását "A hónap bora" kezdeményezés is segíti, melynek keretében Szik Mátyás választja ki a kivételes termékeket. A szortiment változatosságát az is mutatja, hogy az OMV legelső, májusi bora a hazai Kislaki pincészet Vitéz nevű Cabernet Sauvignonja volt, míg júniusban az új-zélandi Yealands Sauvignon Blanc lesz a hónap tétele.

Palágyi Eszter desszertjei

A borválaszték bővülése mellett az OMV gourmet kínálata is megújult. Május közepétől már Palágyi Eszter desszertjei is elérhetőek a töltőállomásokon. Az újraálmodott két klasszikus a hazai ízek jegyében született. Az Eszter-házi sütemény alapja egy diós linzermorzsa, amelyet vanília és mogyorókrém, grillázs, valamint csokoládés pattogós cukorka egészít ki. A házi almás pite linzermorzsáját pedig a vaníliakrém, az almaragu és házi baracklekvár teszi teljessé.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2019.05.31 10:18

FANTASZTIKUS
szerintem a benzinnel már ne is szarozzatok
tölsétek fel a f.alatti tartályokat borral
még 1 - 2 ilyen ötlet és orbán
bevesz bennetek a zrt-be is
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html