Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyhangú szavazással újraválasztották Nagy Eleket, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) korábbi elnökét a küldöttgyűlés keddi tisztújító ülésén. A testület döntése igazolta az előző választási ciklus Nagy Elek elnökségének idején elért eredményeit, amelyek következtében jelentősen javult a BKIK megítélése a budapesti kis- és középvállalkozások körében. Nagy Elek egy évvel ezelőtt egy viszontagságos, belső viszályokkal teli időszakot követően vette át a BKIK elnökségét.

A küldöttgyűlésen bemutatott elnöki program egyik fontos pillére továbbra is az lesz, erősítsék a kamara szolgáltatói jellegét, és az 5000 forintos kamarai hozzájárulásért cserébe valódi értéket adjanak a nyilvántartott gazdálkodó szervezeteknek, a budapesti vállalkozásoknak. "A stabilitás megteremtését egy új fejlődési szakasz követheti most, hogy a küldöttek ismét megtiszteltek a bizalmukkal. Annyit ígérhetek, hogy az elmúlt bő esztendő eredményeire alapozva folytatódik a kamara előző évi sikertörténete" - zárta értékelő beszédét Nagy Elek, aki többek közt a BÁV, a Főtaxi és az Arex ingatlanos cég tulajdonosa.

Az elnöki poszt mellett a kamara állandó bizottságait, ellenőrző és etikai bizottságát, új elnökségét, általános alelnökeit, valamint a BKIK-nak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésébe delegált küldötteit is megválasztotta a testület. A BKIK általános alelnökei továbbra is Koji László (IBH Zrt.), Zsabka Zsolt (Diagramma Zrt.) és Balog Ádám (MKB Bank Zrt.) lettek.

Az elmúlt egy évben végrehajtott reformoknak köszönhetően stabilizálódott a szervezet működése, számottevően mérséklődött a BKIK negatív megítélése, a 2019 januárjában mért 60-ról 43 százalékra, amivel párhuzamosan jelentősen emelkedett és többségbe került a pozitív képet formálók aránya, 31-ról 45 százalékra.