Nagy fába vágja a fejszét a Spar

A Spar 4,5 milliárd forint beruházással bővíti bicskei és üllői logisztikai központját - közölte a társaság kedden.
Szabó Zsuzsanna, 2020. szeptember 8. kedd, 11:35
Fotó: Napi.hu - Képünk illusztráció

A Spar Magyarország az üllői és a bicskei logisztikai központjában végrehajtandó fejlesztéssel kapcsolatban közölte, hogy a vállalat  beruházására összesen mintegy 4,5 milliárd forintot fordít, kizárólag saját forrásból.

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője elmondta: az első Spar üzlet 1991-es megnyitása óta az üzletlánc már 382 saját üzemeltetésű áruházzal rendelkezik, franchise programjukhoz pedig 200 Spar-logós üzlet tartozik országszerte.

A Spar 1994-ben átadott - 10 hektáros - bicskei logisztikai központjában az év végére befejeződő beruházás keretében 4 ezer négyzetméterrel bővítik a szárazáru-raktárat és nagyobb lesz a frissáru kiszállítási terület. Ez mintegy 4 ezer raklapnyi új tárolási és áruösszekészítési kapacitást jelent a jövőben. A létesítmény teljes raktárterülete ezekkel együtt megközelíti a 40 ezer négyzetmétert. Emellett irodai fejlesztésre és üzemi járda építésére is sor kerül az összesen 2,5 milliárd forintba kerülő beruházás során.

A 2008-ban Üllőn megnyitott második logisztikai bázison egy új, 6 ezer négyzetméteres - 5 ezer raklap tárolási kapacitású - szárazáru csarnokot építenek fel. Ezzel a meglévő épületben felszabaduló helyet frissáru és hústermékek számára használják majd. Ezeken kívül csaknem 2 ezer négyzetméteres raktározásra alkalmas galériát is kialakítanak, valamint egy új - akár napi 4 ezer raklap megmozgatására alkalmas - raklapemelő gépet vásárolnak és 110 kW fűtési / 90 kW hűtési teljesítményű hőszivattyút is beüzemelnek. Az üllői fejlesztést 2 milliárd forintos saját forrásból finanszírozza a vállalat.

A megnövelt kapacitású logisztikai központokban így már összesen 100 ezer tonnányi terméket tudunk raktározni és kiszállításra előkészíteni a Spar-hálózat üzleteibe - tette hozzá Maczelka Márk.

HOZZÁSZÓLÁSOK