Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyarországi szolgáltató központokban (ssc) dolgozó külföldiek aránya tavaly 13 százalékra nőtt az előző évi 9 százalékról, miután a cégek nehezen találnak megfelelő nyelvtudással rendelkező fiatalokat, s még nagyobb kihívás az informatikában jártas szakember felvétele - olvasható a portál cikkében. A pozíciók betöltéséhez szükséges idő egyre nő, míg 2013-ban átlagosan 45 nap volt, tavaly már 49 nap kellett hozzá, bár ebben a közvetítők maguk is ludasak a bürokratikus ügykezelésükkel.

A magyarországi ssc-kben nagyjából 6 ezer üres állást tartanak nyilván, a mintegy 44 ezres összlétszám csaknem 15 százalékát.

Tavaly összesen több mint húsz nyelven szolgáltattak a hazai ssc-k, az angol, a német, a magyar, a francia, az olasz és a spanyol a leggyakrabban használt nyelv, de a holland, az orosz és a portugál is mind több cégnél jelent meg a portfólióban.

A lapnak nyilatkozó szakértő szerint főleg az alacsony képzettséget, de stabil nyelvtudást igénylő pozíciókat nehéz betölteni, különösképpen ha az angol mellett egy másik nyelv ismeretét is elvárja a cég.