Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaságcsoport vállalatainál 2020. október 10-ig minden munkavállaló részére nettó 200 ezer forint összegig fizeti ki a bér első részletét a munkáltató. A társadalombiztosítási ellátásokat (táppénz, GYED. stb.) viszont maradéktalanul teljesíti a munkáltató, függetlenül attól, hogy meghaladják-e a 200 ezer forintot.

A munkáltató a fennmaradó bért 2020. október 22-ig fizeti - derül ki Evgeny Tankhilevich legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettes leveléből, amelyet az ISD Dunaferr Facebook csoportjába is feltöltöttek.

Az önkéntes egészségpénztári, az önkémes nyugdíjpénztári és a törzsgárda biztosítási járulék kifizetését a pénzügyi lehetőségeinek függvényében egy későbbi időpontban fogja teljesíteni a munkáltató.

A cégvezér szerint a rendkívüli intézkedéseket a hónapok óta fennálló kritikus termelési szint követeli meg.

Egyébként augusztus végén derült ki, hogy a társaság orosz tulajdonosai a részvénytársaság értékesítésére készülnek. Tőkeerős szakmai befektetőt szeretnének bevonni, hogy stabilizálják a cég gazdasági és piaci pozícióját.

A Dunaferr, bár az elmúlt évtizedben zömmel masszívan veszteséges volt, 2017-ben a vasmű 18,2-, 2018-ban pedig 10,7 milliárdos nyereséget ért el. Pontosan nem tisztázott, hogy jelenleg kikből is áll a cég tulajdonosi köre, a zrt működési forma és a bonyolult tulajdonosi háló ellenére azonban úgy tudni, hogy orosz szakmai tulajdonosok mellett az orosz államnak is vannak Dunaferr-részvényei.