Nagy béremelést jelentett be a Tesco

A Tesco újabb, 1 milliárd forintos bérfejlesztést jelentett be Magyarországon. Az emelés a dolgozók közel háromnegyedét érinti - írja közleményében a vállalat.
Szabó Dániel, 2017. június 8. csütörtök, 14:40
Fotó: Napi.hu

Korábban sztrájkot terveztek a Tesco munkavállalói, hogy béremelést harcoljanak ki, de csütörtökön az áruházlánc bejelentette, hogy 1 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajt végre Magyarországon. A vállalat összes hazai áruházában és raktárában dolgozó munkatársa többségének (az aktív kollégák 70 százalékának) fizetését megemelik. Az elmúlt közel két évben a vállalat már 7,4 milliárd forintot fektetett a magyarországi bérek emelésébe.

A cég elsőként a legalacsonyabb jövedelmi kategóriákban dolgozók fizetését emelné: minden a Tescónál legalább 6 hónapja dolgozó munkatárs legkevesebb bruttó 165 ezer forintot kereshet. Januárban ezt a fizetést még tovább emelnék, ismételten a szakképzett minimálbér fölé - mondta Pártos Zsolt, a Tesco-Global Áruházak Zrt. új működési ügyvezető igazgatója.

Ezzel egy időben az áruház- és boltvezetők, valamint az áruházakban dolgozó vezetők bérébe is fektet a vállalat, miközben szintén emelkedik több mint 800, a logisztikai központokban dolgozó Tesco munkatárs fizetése. A béremelés 2017. július elsejétől lép életbe, annak pontos mértéke munkaköri szintenként eltér.

HOZZÁSZÓLÁSOK