Nagy dobásra készül a kis magyar bank

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. szerződhet a Buda-Cash Zrt. „f.a.” ügyfélállomány-átruházására - jelentette be a pénzintézet.
Napi.hu, 2016. február 26. péntek, 17:41
Fotó: Napi.hu

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. arról értesítette az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-t, hogy a Buda-Cash Zrt. "f.a." állomány-átruházásra kiírt pályázatát megnyerte. Az NHB Bank 2016. február 18-án nyújtotta be a pályázati anyagát.

Bejelentése szerint az NHB Bank felkészült a Buda-Cash ügyfelek eszközállományának fogadására, és az ügyfelek tranzakcióinak kezelésére. Az állomány-átruházási szerződést a bank a pályázati kiírás szerint megköti a PSFN-nel, a Buda-Cash felszámolójával, és ezt a szerződést jóváhagyásra be kell nyújtania az MNB-nek.

A vonatkozó engedély megszerzését követően indulhat el az a folyamat, melynek eredményeként az érintett állomány ténylegesen az NHB Bank és ezáltal az ügyfelek rendelkezésére állhat. A bank a folyamatok alakulásáról, valamint az állomány-átruházás elindulásának tényleges időpontjáról is tájékoztatja majd az ügyfeleket.

Minket is meglepett, hogy más piaci szereplő nem indult a pályázaton - mondta Drabik Zsolt, az NHB Bank vezérigazgatója. A bank célja, hogy az ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül ismét rendelkezhessenek a felszámoló által kiadott befektetési eszközeik - a piaci átlagnál szélesebb az eszközállomány - felett, és az egy éves kényszerszünet után ismét hatékony és sikeres befektetési döntéseket hozhassanak. A pénzintézet a saját képviseletei és bankfiókjai mellett közvetítők révén is országos elérést biztosít majd az ügyfeleknek az ügyintézés megkönnyítésére, kiemelt célja, hogy az ügyfelek kiszolgálását a lehető leggyorsabban bonyolítsa le.

Az banknak már van a Budapesti Értéktőzsdén kereskedési joga, és a hazai értékpapírpiac mellett a nemzetközi termékek elérését is biztosítja majd az ügyfeleknek.

Az NHB Bank a vezető forgalmazója az Access Befektetési alapoknak is, amely alapok forgalmazása a Buda-Cash felszámolása miatt közel egy éves kényszerszünet után február 22-től újraindultak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.02.26 19:46

Reméljük, hogy sikeresebbek lesznek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2016.02.26 18:47

Szerinted a nagybácsi az unokaöcsi kérvényét jóváhagyja?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html