Nagy dobásra készül a magyar pornómilliárdos

Több tucat luxusmárka debütál tavasszal az Andrássy úton. Az Il Bacio di Stile luxusáruház olyan márkákat hoz Magyarországra, mint a Valentino, a Bottega Veneta, a Salvatore Ferragamo vagy az Oscar de la Renta.
NAPI, 2013. január 12. szombat, 14:22
Fotó: Napi.hu

A Napi Gazdaság hétvégi számának cikke

Több mint negyven, többségében Magyarországon eddig nem kapható luxusmárkával nyitja meg kapuit tavasszal az Il Bacio di Stile. Az Andrássy úti luxusáruházban a bejelentésekor 4000 négyzetméteresre tervezett eladótér 5000 négyzetméterre nőtt. Ennek ára, hogy az előzetes tervekkel ellentétben mégsem épül mélygarázs az egykori bérház alá. Az épület restaurációja a műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően teljes körű lesz. A beruházás értékét előzetesen ötmilliárd forintra becsülték.

A kínálatra aligha lesz panasza bárkinek is. Bár az itthon igazán ismert nagy nevek, mint a Prada vagy az Hermés nem itt fognak debütálni, a felhozatal így is impozáns. Gattyán György Zoltán "szexmilliárdos" - többek közt a világ egyik leglátogatottabb pornóoldalának, a LiveJasmin tulajdonosa, a Docler Holding ügyvezetője (képünkön) - áruházának első emeletén a legismertebb márkák kapnak majd helyet, mint például a Bottega Veneta, a Salvatore Ferragamo, a Giorgio Armani, a Tom Ford, a Lanvin, a Saint Lauren Paris, a Valentino, a Ralph Lauren Black Collection, a Brunello Cucinelli vagy az Oscar de la Renta. A luxusáruház Facebook-oldalán publikált látványtervek alapján nem lesznek egymástól szigorúan elválasztva a márkák.


A második emeleten olyan, a nagyobb közönség számára is elérhetőbb divatmárkák lesznek megtalálhatóak, mint a Juicy Couture, a See by Chloé, a Moncler, a Pure DKNY, vagy és a RED Valentino. A harmadik szintet kapják meg a férfiak, akik itt egyebek mellett a Brioni, Tom Ford, Giorgio Armani, Bottega Veneta, Lanvin, Jil Sander, Canali, Salvatore Ferragamo és Tod's ruhái, illetve kiegészítői közül válogathatnak. Azoknak sem kell majd teljesen mellőzniük az Il Bacio di Stile örömeit, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy innen öltözködjenek: az utcaszinten nyílik majd egy olasz kávézó, a felső két szinten pedig egy bár, illetve egy panoráma-étterem.

A Napi Gazdaság A 100 leggazdagabb magyar 2012 című kiadványa az év nagy részében az Egyesült Államokban élő Gattyán György vagyonát 98 milliárd forintra becsülte, amellyel a lista ötödik helyen szerepelt. (Egyes híresztelések és sajtóinformációk szerint ő lehet a leggazdagabb magyar.) Az üzletember a megelőző évben a legnagyobb ütemben, 65 milliárd forinttal tudta növelni a vagyonát. Egyik cége, a WebMindLicenses Kft. 2010-ben nettó 20,6, 2011-ben 14,6 milliárd forint árbevétel ért el, az adózott eredménye 19,2, illetve 13,1 milliárd forint volt. A nyilvános cégadatok szerint a tualjdonos 2010-ben 10 milliárd, 2011-ben pedig 13,1 milliárd forintos osztalékot vett fel. A Gattyán-cégek az informatikai tartalomfejlesztésen kívül mára más, szerteágazó tevékenységekkel foglalkoznak, köztük ingatlanbefektetéssel.

A Breitling is érkezik az Andrássyra
Az Il Bacio di Stile mellett egyelőre kevés üzletnyitás vehető biztosra az Andrássy úton, ezek egyike a Breitling. A Magyarországon is jól ismert óramárka tavasszal nyitja meg kétszintes (!) monobrand üzletét a sugárúton, tulajdonosa az Hublot, a Vertu és a La Perla üzleteket is birtokló cseh befektetőcsoport lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2013.01.13 11:02

@zsuzsimami: ha viszont azok, akik ezen importermékeket eddig dubaiban, bécsben vagy párizsban vették meg ,ha ezentúl itthon szerzik be, az mindenképpen hasznos lesz az országnak, tekintve, hogy itthon marad az áfa és a hazai hozzáadott érték, haszonkulcs .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zsuzsimami, 2013.01.13 04:22

@szkiita: Nem mindegy, hogy milyen a beruházás, ez szolgáltató ipari, ez is csak arra jó, hogy néhány újgazdagnak legyen játszótere.
Az állampárt vezére az a jelszót adta ki, termelő beruházás kell, mert munka alapú társadalmat akar látni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.01.12 21:02

Más magyar milliárdosok is beruházhatnának...,offshor helyett..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antonilili, 2013.01.12 15:47

A nagy dobás, Alcsuti Baltazár zsebhoki mérkőzéséről készülő dokumentum film készítése több száz millióért, természetesen közpénzből!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html