BUX

Nagy dobásra készül a Spar Magyarországon

Folytatja az expanziót az idén is a Spar Magyarország, a cég modernizálást követően öt üzletét nyitotta újra márciusban, Tökölön pedig új szupermarketet adott át - közölte a társaság.

MTI-Eco, 2016. március 18. péntek, 12:25

A tököli egységet egy korábbi üzlethelyiségből alakították át mintegy 135 millió forintból, a beruházással 21 új munkahely jött létre. A márciusban - Gárdonyban, Harkányban, Sümegen, Sajószentpéteren és Szolnokon - újranyitott áruházai felújítására, korszerűsítésére a társaság több mint 100 millió forintot fordított a közlemény szerint.

Korábbi közlés szerint a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. forgalma tavaly 3 százalékkal 488,2 milliárd forintra bővült, az idei tervekben az 500 milliárd forintos forgalom elérése szerepel. A cég a múlt év végén 456 üzlettel rendelkezett Magyarországon, ezek közül 75-öt franchise rendszerben kiskereskedő működtetett. A Spar több mint 13 ezer dolgozójával az ország egyik legnagyobb munkaadója. A cég az elmúlt 25 évben mintegy 1 milliárd eurót (300 milliárd forintot) fektetett be Magyarországon, ebből tavaly 32 millió eurót (mintegy 10 milliárd forintot). Heiszler Gabriella ügyvezető igazgató az MTI-nek március elején azt mondta: az idén várhatóan mintegy 23 milliárd forintot költenek beruházásokra, a tervekben szerepel egyebek között 27 áruház felújítása, valamint 5 új üzlet átadása.