Nagy dolog készül a magyar Suzukinál - jön az új sikerautó?

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán 2 milliárd 596 millió forintot nyert a Magyar Suzuki Zrt. egy korszerű, versenyképes gépjármű prototípusának kifejlesztésére.
Napi.hu, 2016. július 15. péntek, 11:16
Fotó: Napi.hu

A legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat a "Versenyképességi és kiválósági együttműködések" című GINOP programra pályázó nyolc nyertes cég nevét és a támogatások összegeit közli. A támogatási szerződéseket - azonnali határidővel - a nemzetgazdasági miniszternek kell megkötnie.

A Magyar Suzuki Zrt.-nek megítélt közel 2,6 milliárd forint támogatású projekt célja a forgalomba hozatal idején, illetve attól számított 4-5 éven keresztül is korszerű, versenyképes Suzuki gépjármű prototípusának kifejlesztése. További cél az autógyár beszállítóiból és kutatóhelyekből álló innovatív hálózat kialakítása és működtetése, továbbá gazdaságos tömeggyártási technológiája kifejlesztésére.

A nyertesek között van a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. 2,8 milliárd forinttal, amely a nőgyógyászati és a biotechnológiai területen kívánja a versenyképességét növelni. Az Egis Gyógyszergyár Zrt. pedig 2,3 milliárdból nagy hozzáadott értékű és újdonságtartalmú galenikus készítmények (gélek, krémek, kúpok, kenőcsök) kutatás-fejlesztését finanszírozza.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

INRI, 2016.07.15 16:01

Végre egy pofás autót is tud gyártani a magyar Suzuki.
Erről van szó.
Egy ilyen kocsi után már megfordulnak és a tesco parkolóban is büszkén lehet belepakolni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html