Nagy elbocsátás a Tescónál: reagált a cég

A Tesco ma tájékoztatja munkavállalóit azokról a változásokról, melyek annak érdekében történnek, hogy vásárlóit minél hatékonyabban tudja kiszolgálni - közölte a társaság.
Domokos László, 2018. február 1. csütörtök, 11:54
Fotó: AFP

A Tesco célja, hogy minden, a változásokban érintett munkakörökben dolgozó kollégájának új munkakört találjon a vállalton belül, és a lehető legkevesebb kollégájának kelljen távoznia a Tescótól - mondta Hevesi Nóra, a Tesco-Global Áruházak Zrt.kommunikációs vezetője.

A kiskercég ma tájékoztatja az érintett munkavállalókat.

Létrejön egy olyan új csapat, akik a megfelelőséggel kapcsolatos minden feladatkört ellátnak majd. Amellett, hogy létrejönnek új munkakörök, lesznek olyanok, amelyek megszűnnek. A változásokkal egyszerűbbé válik a bolti működés ugyanakkor lehetővé teszi a vásárlók hatékonyabb kiszolgálását - olvasható a közleményben.

Csütörtök reggel a Magyar Idők arról írt, hogy napokon belül csoportos létszámleépítést jelenthet be a magyarországi Tesco.  A napilap szerint az anyavállalat utasítására Magyarországon is egyszerűsítik a vezetői szinteket a munkakörök összevonásával.

Fotó: AFP Photo/ Daniel LEAL-OLIVAS.

HOZZÁSZÓLÁSOK