BUX
38240

Nagy félreértetés MAL-ügyben a Magyar Nemzetnél

Jogi nonszensznek minősítette a veszprémi bíróság szóvivője a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent információt, mely szerint kalapács alá kerülnek Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. vezérigazgatójának ingatlanjait.

NAPI, 2010. december 3. péntek, 12:17

Megkezdte a Veszprémi Városi Bíróság végrehajtója azoknak a zár alá vett ingatlanoknak az értékesítését, amelyek Bakonyi Zoltánnak, a Mal Zrt. vezérigazgatójának tulajdonában állnak - írta a Magyar Nemzet. Kahler Frigyes, a Veszprém Megyei Bíróság szóvivője jogi nonszensznek minősítette a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent információt - írja a Népszabadság.A vezérigazgatót tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsítják a vörösiszap-katasztrófával összefüggésben. Bakonyi Zoltán vagyonát még október végén helyezte zár alá a bíróság - olvasható lapban. A fellebbezési határidő lejártával kezdhette meg a végrehajtó az ingatlanok értékesítését. A Magyar Nemzet ismerteti a birtokába jutott listát is, amit Kahler Frigyes, a bíróság szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánt.

Kahler a lap kérdésére elmondta, a zár alá vétel úgynevezett biztonsági intézkedésnek számít, aminek pontosan az a célja, hogy a büntetőeljárásban gyanúsítottá vált személy vagyonában semmilyen változás ne történhessen a jogerős bírósági ítélet meghozataláig. A bírósági szóvivő szerint a Magyar Nemzet feltehetőleg azt érthette félre, hogy a zár alá vétel technikai lebonyolítása a bírósági végrehajtó feladata, neki kell a földhivatalokban az ingatlanok tulajdoni lapjára rávezettetni a zár alá vétel tényét.

Bánáti János ügyvéd, a MAL-vezér jogi képviselője a Népszabadságnak megerősítette azt az információt, hogy tíznél több ingatlant vettek zár alá a napokban, ám ezek a jogi képviselő szerint összességében nem képviselnek jelentős értéket, mivel részben mezőgazdasági hasznosítású, illetve kis alapterületű ingatlanokról van szó.