Nagy hatósági razzia indul - célkeresztben az Aldi, Lidl és társai

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, az egész országra kiterjedő ellenőrzés március 20. és április 17. között zajlik - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel kedden.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 28. kedd, 11:40
Fotó: Napi.hu

Az ellenőrzést Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el. Az éppen idén 5 éves Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok munkatársai várhatóan húsvét hétfőn zárják a tavaszi ellenőrzés-sorozatot, ezzel biztosítva a magyar lakosság számára a biztonságos élelmiszerhez való hozzájutást. Vizsgálják a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, így az ünnepek alatt megbízható termékekhez juthatnak a fogyasztók - írták.

A szaktárca szerint a biztonságos élelmiszerfogyasztás szempontjából különösen fontos, hogy az előállítástól a forgalmazásig figyelemmel kísérjék a szakemberek az élelmiszerek útját. (Veszélyes étel került a magyar boltokba - üvegszilánk lehet benne!)

Az ünnepi asztal elmaradhatatlan ételei, mint például a sonka és a tojás kiemelt figyelmet kapnak az ellenőrzés során, csak úgy, mint a különféle borok, szeszes italok, a szezonális zöldségek, gyümölcsök és nem utolsó sorban az édesipari termékek. A szakemberek a nyulak és bárányok, tehát élő állatok szállítását is nyomon követik a közel egy hónapos ellenőrzés során - közölte az FM.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2017.03.28 16:08

Csukják már be a multikat. Nemzeti élelmiszerboltokat, olyan jó koszos slampos magyarokat.
Legalább a tömeg botokkal kergeti a fideszeseket.
Húsvét előtt egész Magyarország káromkodni fog a nagypénteki kibaszás miatt!
Ebben az ügyben sem kérdeztek meg senkit!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

George Lukacs, 2017.03.28 11:46

A NÉBIH-et nem olvasztották be a kormányhivatalokba?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html