Nagy razziákra készül a NAV - íme, a részletek

A NAV észak-budapesti igazgatósága fokozott ellenőrzést végez a fővárosi adventi vásárokon és kitelepüléseket (például a fenyőfa-árusításokon), míg a dél-budapesti igazgatóság a taxiállomásokat ellenőrzi kiemelten. A hatóság a fővároson kívül 13 megyében tart a hetekben razziákat - derül ki a legújabb Adótraffipaxból.
K. Kiss Gergely, 2017. november 27. hétfő, 13:17
Fotó: Stocksnap

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei 2017. november 20-tól fokozottan ellenőrzik a fővárosi adventi vásárokon és kitelepüléseken (például fenyőfa árusítás) a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát és az áruk eredetét.

A Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársai pedig november 27-től kezdődően 3 héten keresztül fokozottan ellenőrzik a budapesti taxiállomásokat, ahol a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

A Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2017. november 27-től kiemelten ellenőrzik a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepekhez köthető vendéglátókat és szezonális termékeket árusítókat.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek szabályos használatát vizsgálják.

Az Adótraffipax további 12 megyére kiterjedő aktuális listáját itt találja. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HOZZÁSZÓLÁSOK