Nagy szennyvízberuházást nyert a Strabag

A Sátoraljaújhelyen és környékén megvalósuló szennyvíz elvezetési és -tisztítási beruházást a Strabag Építőipari Zrt. nyerte, nettó 6 milliárd 846 millió forinttal. A becsült ellenérték csaknem egyharmadával több, nettó 9 milliárd 6 millió forint volt. A vesztesek között volt Mészáros Lőrinc cége is.
Németh Géza, 2020. november 3. kedd, 06:40
Fotó: Getty Images

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérők, az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft., Sátoraljaújhely Város Önkormányzata, Alsóregmec Község Önkormányzata, Mikóháza Községi Önkormányzata, Kenézlő Község Önkormányzata, Viss Község Önkormányzata, Györgytarló Község Önkormányzata, valamint Zalkod Község Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A beruházás keretében szennyvíztisztító telep épül Kenézlőn és Sátoraljaújhelyen, továbbá átemelőket és vezetékeket kell építenie a nyertesnek. A munkát az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A nyertessel október 20-án kötöttek szerződést az ajánlatkérők. Indult még a tenderen a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a SWIETELSKY Magyarország Kft. is.

HOZZÁSZÓLÁSOK