Az egyre növekvő vevőforgalom indokolja, hogy a Spar újabb egységeiben önkiszolgáló gyorskasszákkal tegyük még könnyebbé a vásárlást. A vevőink megkedvelték ezt a fajta fizetési lehetőséget, mert sok időt takaríthatnak meg általa"  - idézi a cég közleménye Maczelka Márk kommunikációs vezetőt.

Jelenleg a vállalat 78 üzletegységében működik az egyszerűen kezelhető és praktikus önkiszolgáló pénztári rendszer, összesen 348 géppel, amelyek ma már átlagosan a forgalom több mint 30 százalékát kezelik az érintett áruházakban. A gyorspénztárak a készpénzes fizetés mellett többféle lehetőséget is kínálnak a vevőnek a vásárolt áruk ellenértékének rendezésére: lehet bankkártyát, SuperShop kártyát és Spar ajándékkártyát is használni.

A Spar idén további 14 üzletében helyez üzembe önkiszolgáló kasszákat, jövőre pedig újabb 60 áruház önkiszolgáló gyorskasszákkal történő ellátása szerepel a fejlesztési tervek között. Ezáltal 2020 végéig már összesen több mint 150 áruházban élhetnek majd a vevők ezzel a lehetőséggel.