Nagy változás jön az esztergomi Suzukinál

A jövő évtől hibrid motorokkal gyártja két legnépszerűbb járművét a Suzuki az esztergomi gyárában - tudta meg a Világgazdaság.
Szabó Dániel, 2019. október 10. csütörtök, 07:45
Fotó: Napi.hu

A jövő évtől a hibridek felé tereli hazai motorgyártását a Suzuki, ezzel csökkentve a jelenlegi 109 gramm/kilométer szén-dioxid-kibocsátását, és eleget téve az Európai Unió által megszabott elvárásoknak - jelentette be Tóth Péter, a Magyar Suzuki Zrt. értékesítési igazgatója a lap szerint. A 2020-tól érvényes új kvóta 90,3 gramm lesz.

A Suzuki a hazai paradigmaváltását nem a fogyasztók körében megfogalmazódó igények alapján viszi végbe, magyarázta Hársfalvi János, a Magyar Suzuki Zrt. marketingvezetője, aki szerint egy vállalati felmérésük szerint a magyarok nagy része nem tudja, hogy mit jelent a hibrid meghajtás. Viszont kétharmaduk ennek ellenére is hajlandó lenne többet fizetni érte.

Idén január és szeptember között összesen 20 391 járművet értékesített a Suzuki, a piaci részesedésük pedig 17 százalékra nőtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2019.10.10 11:09

Fogadjunk, hogy ezek csak amolyan kamu-hibridek lesznek, amelyek hatótávolsága nulla kilométer konnektorról feltöltve, tisztán elektromos hajtással.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html