Nagy volt a tolongás az újabb autópályatenderen

Az M35-ös autópálya első ütemét a Colas két cége építheti nettó 17,2 milliárd forintért, míg a hozzá kapcsolódó 481-es számú főút kivitelezője a Strabag lett nettó 4,9 milliárd forinttal. A tenderre hét ajánlat érkezett.
Németh Géza, 2016. július 4. hétfő, 19:41
Fotó: Napi.hu

A nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. írta ki. Az M35-ös autópálya első szakasza 5,4 kilométer hosszú. Áthalad a Budapest-Záhony és a Debrecen- Sáránd- Nagykereki vasútvonal felett, de hidat kell építeni a Tócó és a Kondoros csatorna felett is. E munka nyertese a Colas Hungária Zrt. és a Colas Út Zrt.. A becsült ellenérték 17,7 milliárd volt, a végleges pedig 17,2 milliárd forint lett. A szerződést a vállalkozókkal június 3-án kötötte meg a NIF.

A 481-es számú, kétszer egysávos út hossza 5,3 kilométer hosszú, ennek az építését az STR (Starabag) Építő Kft. nyerte el. Az eredetileg becsült ellenérték 4,4 milliárd forint volt, a végleges összeg 4,9 milliárd forint lett. A szerződést június 10-én kötötték meg a felek.

Ajánlatot tett még a Swietelsky Magyarország Kft., az EuroAszfalt Kft., az.SDD Konzorcium, amelynek tagja a Dömper Kft., a Subterra-Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft., együtt indult a Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. Szintén nem nyert a tenderen a Green Point Consulting Kft

HOZZÁSZÓLÁSOK