A vállalat k+f egysége az új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén nyújtott be sikeres pályázatot. Az újonnan fejlesztett termékek elsősorban az egészségügyi szektorban használatos ágyak emelőrendszerei.

Elkészült az első, újonnan fejlesztett termék prototípusa, amelynek a tervek szerint 2015-től megkezdődik a sorozatgyártása.

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. gépipari és elektronikai rendszereket valamint komponenseket gyárt, illetve fejleszt, 26 ország 17 ezer féle alapanyagából közel 24 ezer féle terméket állít elő.

A kft. a Phoenix Mecano cégcsoport tagja, tulajdonosa 100 százalékban a svájci székhelyű Phoenix Mecano AG. A cégcsoport világszerte több gyártóbázissal rendelkezik, az egész világot átfogó értékesítési hálózatot működtet. A vállalat 2013-ban átadott új logisztikai központjából történik a kecskeméti, a romániai illetve a távol-keleti gyárakban előállított termékek kiszállítása az európai ügyfelek részére. Az ezer főt foglalkoztató kecskeméti leányvállalat árbevétele 2013-ban meghaladta a 135 millió eurót. Az eddigi beruházások összege megközelíti a 72 millió eurót.