Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A GVH úgy ítélte meg, hogy a Global Partners System Kft. jogszerűtlenül népszerűsítette termékét több reklámjában is 2013 januárjától 2014 decemberéig, mert megtévesztően hirdette a balzsamról, hogy alkalmas betegségek - például ízületi fájdalom - gyógyítására, annak ellenére, hogy 2013. január 1. és 2013. július 10. között az ágazati jogszabály kategorikusan tiltotta kozmetikumok reklámjaiban gyógyhatásra vonatkozó állítások megjelenítését, és ebben az időszakban az állítás bizonyítására sem volt jogi lehetőség.

A társaság állításai alátámasztására 2013. július 11-től pedig nem rendelkezett megfelelő bizonyítékokkal. Az állította, hogy termékéről, hogy 100 százalékban természetes, holott csak az összetevők több mint 90 százaléka természetes eredetű.

A GVH a bírság kiszabásakor a kommunikációs eszközök költségeire alapozott. Súlyosító körülményként értékelte többek között, hogy a jogsértő kereskedelmi gyakorlat kifejezetten sérülékeny fogyasztókat célzott meg és hosszabb ideig tartott; a jogsértéssel érintett termék pedig bizalmi jellegű.

A GVH enyhítő körülményként értékelte többek között, hogy a HillVital Gyógyfüves Mesterbalzsam döntő részben valóban természetes anyagokból áll, továbbá elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat biokozmetikum kategóriában.