Nagyon optimista a MÁV

Jó úton halad a MÁV, hiszen több az utas, és a bevételei emelkednek - nyilatkozott a hétfői Magyar Hírlapnak Homolya Róbert, a MÁV Zrt. augusztusban kinevezett elnök-vezérigazgatója.
Szabó Dániel, 2018. október 1. hétfő, 07:19
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Homolya szerint a vállalatcsoport adósságállománya az év eleji 51-ről év végére várhatóan 40 milliárd forint alá csökken.

Az utasforgalom növekszik: 2015-ben belföldön 135,5 millióan, tavaly már 139 millióan vették igénybe a személyszállító vonatokat. A jegyárbevétel éves szinten hozzávetőlegesen 38 milliárd forint.

Az elnök-vezérigazgató a csoport legfontosabb feladatai közé sorolta, hogy az utasok legyenek elégedettek a MÁV szolgáltatásaival, továbbá azt, hogy a vállalat a munkaerőpiacon vonzó legyen. Lényegesnek tartotta azt is, hogy olyan üzleti modellt alakítsanak ki, amely fenntartható, egyben költséghatékony.

A múlt héten jelentette be a MÁV, hogy a vasúti területeken lévő szemétlerakók is fel akarják számolni.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kutyauto, 2018.10.01 08:04

Elégedettek volnánk, ha nem fordulna elő hetente háromszor, hogy a vonatok 60-90 percet késnek! A menetrendet is állandóan tologatják ide - oda , de sehogyan sem sikerül betartani. Legutóbb fogták magukat és az ingázó vonatok számát a felére csökkentették, már nem félóránként késik, hanem óránként .
Meg is látszik, a párhuzamosan nagy ritkán közlekedő Volánbuszra fel sem lehet férni , de autóval is megnőtt a menetidő, mert aki tud autóba ül.
Jó volna, ha a munkába, iskolába járó emberek elsőbbséget kapnának a reggeli és esti órákban pl. a teherforgalommal szemben! ( Gödöllő - Hatvan -Miskolc )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html