Széles Gábor évértékelő beszédében hangsúlyozta: az elmúlt 23 év üzenete és eredménye a folyamatos fejlődés és a stabilitás, amit kevés vállalat, főleg magyar tulajdonú vállalkozás mondhat el magáról. Közölte, hogy a cégcsoport saját tőkéje ötmilliárd forinttal, 84 milliárd forintra nőtt az idén, és megjegyezte, hogy 2014-ben 5,5 milliárd forintnyi beruházást valósítottak meg, ennek döntő többsége technológiai fejlesztés volt. A vállalatcsoportnál foglalkoztatottak létszáma meghaladja a 9400-at, az idén a termelő cégeknél mintegy 750-nel bővült.

Széles Gábor elmondta, hogy a Videotonnál meglévő iparágak közül az autóipar aránya tovább nőtt, már meghaladja a negyven százalékot. Ezen kívül az ipari elektronika részaránya mintegy 30 százalékot, az ipari-háztartási eszközök gyártása pedig 17 százalékot tesz ki. Jelezte, hogy egyre nagyobb szerepet kap a vállalatcsoportnál a kutatás-fejlesztési tevékenység és a jövőben várhatóan az orvosi műszerek területén is több saját gyártású termékkel lesznek jelen a piacon.

Lakatos Péter vezérigazgató az idei év egyik legnagyobb növekedésének nevezte, hogy a VT-Autóelektronika Kft. a tavalyi 900 millióról 1500 millió darabra növelte a beültetett alkatrészek számát. A 2014-es eredmények között említette az Osram megrendelésére gyártott lámpavezérlőket, ami szerinte 1-2 év alatt komoly volumennövekedést hozhat. Úgy vélte, az üzlet további növekedéséhez a tőkéjük, a piaci igény és a felgyülemlett tudás megvan, de a megfelelő minőségű, mennyiségű és motivációjú munkavállaló folyamatos biztosítása gondokat okozhat.

Sinkó Ottó vezérigazgató kiemelte, hogy a Videoton a hasonló európai gyártócégek között az első háromban van mind árbevétel, mind a foglalkoztatottak létszáma, mind eredményesség tekintetében. Hozzátette: a konkurens cégek növekedése azonban meg sem közelíti a Videotonét.

Várakozásai szerint jövőre 3-5 százalékos árbevétel növekedést érhetnek el, főként a VT-Autóelektronika, a Videoton Elektro-Plast és a VT-Arriva további növekedése révén. Elmondta, hogy továbbra is intenzív technológiai beruházásokat terveznek, de csak saját forrásból.