A Mercedes-Benz márciusban 15 százalékkal több, összesen 228 296 járművet értékesített - jelentette be a stuttgarti központú Daimler. Az első negyedévben 560 625 Mercedest értékesítettek, ami 16 százalékos növekedést és egyben rekord negyedéves eladás a német márka számára - írja az MTI.

A Mercedes Kínában az év első három hónapjában 37 százalékos, Európában szintén kétszámjegyű, 11 százalékos eladás-bővülést ért el, míg az Egyesült Államokban 4,5 százalékkal tudta növelni értékesített autóinak számát.

A Smart városi modell eladásai 5 százalékos csökkenéssel, 15 ezerre esetek márciusban, az első negyedéves eladásai is elmaradnak a tavalyi év azonos időszakától. A Mercedes most a Smart Európában március óta elérhető elektromos verziójától remél további üzleti sikereket.

Két német autógyártó, a BMW és a Daimler volt a világon a két legnyereségesebb ágazati cég 2016-ban - derül ki az EY vállalati tanácsadó cég hét elején közzétett adataiból.

A BMW csoportszinten 10 százalék árbevételhez viszonyított profitot ért el tavaly, míg a Daimler 8,4 százalékot. (Jönnek-e ukránok a Mercedes-gyárba?)