Nagyot buktak az egykori hajléktalan győri lottómilliomosok

A NAV végrehajtás alá vonta az Andraschek-házaspár győri vendéglátó vállalkozását. A család egykor hajléktalansorban tengődött, ám 2013-ban 636 millió forintot nyertek a Skandináv lottón. Azonban a saját cég alapítása úgy tűnik túl nagy falat volt nekik - a vendéglátóhelyiség több berendezését is lefoglalták a társaság több mint egymillió forintos adótartozása miatt.
K. Kiss Gergely, 2017. március 27. hétfő, 13:38
Fotó: MTI Fotó

A kávézó veszteséges volt, havi szinten 600 ezer forint mínuszt termelt - magyarázta Nadraschek Lászlóné a Blikknek. "Egyre csak öltem bele a pénzt. A dolgozóimat kifizettem, de a havi 350 ezer forintos járulékot már nem tudtam. A megtakarított pénzünket elcsalták tőlünk, így az adósság egyre csak halmozódott. A NAV 1 millió 50 ezer forint értékben foglalta le a fagylaltos pultot, a csokiszökőkutat és a tévét. Úgy döntöttem, bezárok" - kommentált a lapnak.

Az asszony a kávézóval együtt szintén veszteséges büféjében is lehúzza a rolót március 31-én. Bár eddigi próbálkozásai dugába dőltek, hamarosan­ mégis új vállalkozást indít: bioszoláriu­mokat nyit.

Anikóék úgy döntöttek, bezárják a lottónyereményből nyitott kávézót el kell adnunk az öt kiadott in­gatlanunk egyikét. A lakáskiadásokból egymillió forint körül mozog a havi bevételünk. Ebből fe­dezzük a mindenkori kiadáso­kat, az autók üzemanyagát, a so­főrt és a közterheket. Andraschekék a kudarcot olaszországi nyaraláson pihenik ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.03.27 13:45

Aki hülye, az megérdemli a sorsát. A pénzhez ész is kell. Ezaz, ami nekik nincs.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html