Nagyot dobott a Vodafone - Ennek örülni fog

Most április elsejétől a Vodafone minden új számlás előfizetője számára eltörölte az európai uniós roaming díjakat, azaz az előfizetők ugyanúgy használhatják mobiltelefonjukat az EU területén, mintha itthon lennének, jelentette be Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.
Napi.hu, 2016. április 1. péntek, 11:11
Fotó: Reuters

A Vodafone továbbá április elsejétől az új lakossági és üzleti csomagokban jelentős mértékben növelte az adatforgalmat is, több esetben ez az adatkeret duplázást jelenti - hangzott el a mobilszolgáltató sajtótájékoztatóján.

A korábbi Vodafone csomagok előfizetői az új csomagokra díjmentesen, a szerződéses időszak meghosszabbítása nélkül válthatnak, így ők is igénybe vehetik a nagyobb adatkeretet és az EU Roamingot Európa legnagyobb 4G partnerhálózatán, tette hozzá Massidda.

Az április elsejétől elérhető új csomagokban, beleértve az új Red előfizetéseket is, a Vodafone lényegesen megnöveli a havi adatkeretet. A legnagyobb Red Extra EU+ csomagban a hozzátartozó két eszköz között megosztható havi 5GB-s kerettel, a Red Medium EU+ csomagban havi 2 GB-ról 3GB-ra növekvő adatkerettel, a Red Basic EU+ szolgáltatáscsomagban pedig havi 1GB adattal lehet gazdálkodni.

A szintén április elsejétől elérhető új GO csomagok közül a készülék nélkül, 2 évre, ePack csomagban havi 5990 forintba kerülő GO+ EU csomagban az adatkeret havi 500 MB-ról 1GB-ra, a GO EU csomagban pedig havi 200MB-ra nő.

Az új Red EU+ (Basic, Medium, Extra) szolgáltatáscsomagok ára a korábbinál nagyobb adatkeret ellenére változatlan maradt, így a korlátlanság készülék nélkül, 2 évre, ePack csomagban már havi 9990 forinttól elérhető.

A Red Medium és Red Extra csomagoknak továbbra is része a Red Mozi előfizetés, az összes többi Red ügyfél számára pedig egy hónapos díjmentes próbalehetőséget biztosít a Vodafone. A próbahónapban a szolgáltatás díját a Vodafone állja.

Elsőként bontják le a határokat

A Red EU csomagok 2015. áprilisi bejelentésével a Vodafone volt az első, amely lehetővé teszi az ügyfelei számára az Európai Unió területén ugyanúgy használhatják mobiltelefonjaikat, mintha otthon lennének. A Red EU ügyfelek a roaming korlátok lebontásának köszönhetően az EU és a további öt érintett ország területén 2015 áprilisától mostanáig közel 150 millió megabájt adatot forgalmaztak, 75 millió percet beszéltek és ezzel az EU által szabályozott tarifákhoz képest több, mint 14 milliárd forintot spórolhattak meg - derül ki  a közleményből.

Április elsejével immár az új GO EU és GO+ EU csomagok előfizetői is roaming díjak nélkül indíthatnak és fogadhatnak hívásokat, küldhetnek sms-üzeneteket és a hazai adatkeretüket használhatják az EU területén.

Roamingolás feltöltőkártyával is

A Vodafone továbbá bejelentette, hogy a feltöltőkártyát használó ügyfelek a díjmentes "EU hazai áron" opcióval a normáldíjas magyarországi telefonszámokat a hazai tarifáikkal tudják hívni, illetve belföldi áron tudnak ezekre a számokra sms-t küldeni az Európai Unió és a többi érintett ország területéről.

DíjVodafoneTelenorTelekomEU szabályozás 2016 júliustól
Roaming (forint)0150013000
idő (perc)korlátlan/nem vodafone-os ügyfél 150 perc180
10019 forint/perc
adatforgalom1GB100MB100MB19 forint/perc
Forrás: Vodafone

A Vodafone Family díjmentes családi beszélgetések már az EU-ban is elérhetőek: az új Vodafone Family-t használó családok az EU teljes területén és a további öt érintett országban is 0 forintos percdíjakkal beszélhetnek egymással. A Vodafone Family csomagokban elérhető, a piacon egyedülállóan feltöltés nélkül is használható KID csomag gyermek felhasználói a családon belül akkor is tudnak hívásokat indítani, ha a kártyájukon nincsen egyetlen forintnyi feltöltés sem.

Április elsejétől a KID csomagot használó gyermekek az EU Roaming területéről havi 60 perc hívást indíthatnak díjmentesen a szintén Vodafone Family felhasználó családtagjaik felé - így egészen biztosan elérhetik szüleiket, ha netalán eltévednének valahol a nyaralás közben.

A díjmentes EU roaming kiterjed a csak a Vodafone Family csomagokban elérhető, szintén megújított GO Medium EU, valamint a Young EU szolgáltatásokra is.

Az üzleti ügyfelek is örülhetnek

A Vodafone az új kis- és középvállalkozói Business Start EU, Business Medium EU és Business Pro EU csomagjaiban a korábbiakhoz képest megduplázza az elérhető adatkeretet. Egyben ezekre a csomagokra is kiterjeszti a roamingdíjak eltörlését, így ugyanúgy lehet használni az EU valamint Norvégia, Izland Liechtenstein, Svájc és Törökország területén, mint itthon.

Az új Business Red EU Basic és Business Red EU Standard csomagokban - amelyeket eddig is a hazai feltételekkel lehetett az EU és az érintett további öt ország területén használni -, a Vodafone tovább növeli a havidíjba foglalt havi adatkeretet: az új Business Red EU Basic csomagban a korábbi 500MB-ról 1GB-ra, az új Business Red EU Standard tarifában pedig 4GB-ról 5GB-ra.

A legnagyobb csomag, a Business Red EU Premium változatlan feltételekkel, havi 10GB-os adatkerettel és a Red EU Roaming szolgáltatás érvényességi területén belül felhasználható korlátlan nemzetközi hívásforgalommal érhető el.

Napijegy

A Vodafone ugyanakkor bejelentette azt is, hogy az Amerikába, Ázsiába, Afrikába, illetve a hazánkkal szomszédos nem EU tagállamokba utazók számára továbbra is elérhető marad a hamarosan 64 országban használható Világ Napijegy. Azok a meglévő ügyfelek, akik még nem váltottak az új csomagokra, a kedvezményes Európa Napijegyet vehetik igénybe az EU területén.

HOZZÁSZÓLÁSOK