Nagyot fejlődik Tatabánya közlekedése

A tatabányai önkormányzati tulajdonú T-Busz Kft. 41 új autóbusz vásárlásáról írt alá szerződést hétfőn - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. október 16. hétfő, 14:32
Fotó: Napi.hu

Négy elektromos buszt szállíthat az Ikarus Egyedi Kft., a győri Kravtex Kft-vel 23 szóló autóbusz szállítására szerződtek, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-től pedig 14 csuklós autóbuszt szerez be a társaság.

Tatabánya a Modern városok programban 5,6 milliárd forintot kapott tömegközlekedésének teljes megújítására. A járművek érkezésével 20 évet meghaladó átlagéletkorú buszokat cserélhet le az önkormányzat új járművekre - mondta  Schmidt Csaba polgármester.

Tatabányán naponta 23 ezer ember használja a tömegközlekedést. Az utazók kiszolgálását 12 városi járattal tervezik. A járatok tervezésénél tekintettel voltak a Tatabányai Ipari Park igényeire, ahol közel tízezer ember dolgozik.

Megújul a tömegközlekedés több eleme is, minden megállóban és járművön valós idejű utastájékoztatás lesz, utazástervező mobiltelefonos applikációt készítenek, valamint jegyértékesítő automatákat állítanak üzembe.

Képünk illusztráció.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.10.16 15:06

"A tatabányai önkormányzati tulajdonú T-Busz Kft. 41 új autóbusz vásárlásáról írt alá szerződést hétfőn - írja az MTI."
----------------
Érdekes, ezt már 3 éve hazudták, hogy megvették, és ráadásul a T-BUSZ is évek óta létező cég, aminek vezetőit évek óta fizetik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2017.10.16 15:04

Igen?
Ezt már évek óta hazudják, pont úgy, ahogy a MÁV a 160-nal is megyünk című kamut.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html