Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tőkepiaci, értékpapírpiaci és vagyonkezelési tevékenységeket eddig az Erste Befektetési Zrt. és a bank privátbanki üzletága látta el. A privátbanki partnerek és a brókercég ügyfeleinek együttes vagyona mintegy 800 milliárd forintot tesz ki, míg az Erste-csoport által kezelt ügyfélvagyon eléri az 1500 milliárd forintot. A folyamat jogi része 2019-ben zárulhat le, de ez az új üzletág működését érdemben nem befolyásolja.

Az új, egyesített üzletág egy befektetési cég és a kereskedelmi banki szervezet működését igyekszik ötvözni, ez egyedülálló lesz a hazai bankszektorban. Úgy vélte, az új struktúrában sikerül megőrizni a független értékpapír-piaci szolgáltatás előnyeit, kihasználva a banki hátteret, mint például a fiókhálózat elérhetősége és a bővebb finanszírozási lehetőségek - mondta Harmati László.

Az új üzletág egyszerre tudja elérni a magánügyfelek és intézményi befektetők körét, működésével lehetővé válik, hogy minden ügyfél "egy kézből" jusson hozzá a számára legjobb szolgáltatásokhoz - fogalmazott Cselovszki Róbert, az új üzletág vezetője.

Megújul a hitelintézet mikrovállalkozásokkal foglalkozó divíziója is. Az Erstének most mintegy 50 ezer mikrovállalkozás az ügyfele, az új megközelítést jelzi, hogy a pénzintézet a meglévő mikrovállalkozó ügyfeleinek külön igénylés és dokumentáció nélkül hitellimitet állapít meg, amelyet könnyen igénybe vehetnek - mondta Erdei Zsuzsa, az Erste Bank mikrovállalkozási területének vezetője - írta az MTI.