Nagyot lép egy népszerű magyar ásványvízmárka

Ma már minden harmadik magyar vásárló a Lajosmizsén palackozott Mizse ásványvizet választja. Az egyre növekvő igényeket a gyártó csak úgy tudja kielégíteni, ha az éves kapacitását jelentősen megnöveli. Ezért gyártókapacitásukat bővítik egy új gépsorral, így 2018 elejétől egy 100 millió palack/éves kapacitású gépsort helyeznek üzembe - írja közleményében a társaság.
K. Kiss Gergely, 2017. április 11. kedd, 13:42
Fotó: Stockfresh

A cég raktári kapacitását is bővíti egy 4 000 négyzetméteres raktárépülettel, amelyet már az idei szezon előtt átadnak- így a termékek Májustól már a 16 500 raklapos teljes raktár kapacitással készülnek.

Az elmúlt években történt - elsősorban tulajdonosi - átrendeződés különböző módon befolyásolta a hazai ásványvíz piacot: több márka jelentős csökkenést könyvelt el, mások (elenyésző számban) tovább erősödtek. A terület egyik meghatározó szereplője, a Magyarvíz Kft. tartja dobogós helyezését: a Mizse eladásai tavaly több mint 10 százalékkal nőttek az előző évhez képest, és ez a dinamika már az idei első negyedévben is megmutatkozott.

A lajosmizsei telephelyen jelenleg 215 millió palack ásványvizet állítanak elő. Ennek nagy részét a Mizse és a Primavera márkák, kisebb hányadát pedig a Zafír ásványvíz adja. A megnövekedett vásárlói igények kielégítése érdekében, egy új beruházás keretében, elindult a negyedik gyártósor integrálása. A 2018 januárjában startoló egyedi tervezésű, homogén (kizárólag szénsavmentes) hightech gépsorral az összkapacitás meghaladja majd az évi 300 millió palackot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.04.12 07:59

@Spartaco: Kicsit sántít a matek mert a 6-700 FT/m3 az a vízműtől vett víz ára. De mivel hatalmasak az eltérések így inkább a 500-1200 HUF / m3 a jó hiszen csatornadíjat is kell fizetni. A saját kútból kitermelt víz után "vízkészlet járulék"-ot kell fizetni ez ilyen olyan szorzókkal 30-50 HUF/m3.
Tehát 1 liter "ásványvizet" kb. annyiért veszel amennyiért a palackozó 1000 litert :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Spartaco, 2017.04.12 07:39

Magyarországon annyira jó a vezetékes víz minősége, hogy folyamatosan növekszik az igény a palackos vizekre. 100 millió palack/év eggyetlen gyártotól kisé magas az ivóvízminőség javító program finisében. Felesleges, értelmetlen és aggasztóan környezetszennyező.
Így lesz a 6-700.-Ft/ 1000 literből, 50.-Ft/liter!!!
https://viztisztitodiszkont.hu/viztisztito_blog_1/beszeljunk_a_penzrol_361
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html