Nagyot nőtt az ismert magyar borászat

A Varga Pincészet az előző évinél közel egymillióval több, 15,5 millió palack bort adott el tavaly, árbevétele egymilliárd forinttal, 5,8 milliárd forintra nőtt, nyeresége elérte a 300 millió forintot - közölte Varga Péter, a cég tulajdonosa az MTI-vel.
Szász Péter, 2018. március 7. szerda, 17:41
Fotó: Napi.hu

Badacsonyörsi pincészetük 4,6, míg a feldebrői 1,2 milliárd forint árbevételt ért el. Minőségben és mennyiségben is kiváló szüretet zártak. A 2016-os 16 millió kilogrammal szemben 2017-ben 20,5 millió kiló szőlőt dolgoztak fel - mondta.

Tavaly 1,8 milliárd forintból felépült feldebrői borászatuk, amihez 100 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást és 1,2 milliárd forint kedvezményes kamatozású növekedési hitelt kaptak. A fejlesztés 8,1 millió literre növelte a Varga Pincészet tárolókapacitását, amiből 3,3 millió liter az erjesztőkapacitás - tette hozzá.

Boraik számos díjat nyertek, ezek közül kiemelte a száraz Irsai Olivér, Olaszrizling és az édes, késői szüretelésű Szürkebarát aranyérmét a borok nem hivatalos világbajnokságának számító bordeaux-i versenyen. (Matyi Dezső borait árulja a NAV.)

Az idei terméskilátásokról elmondta: 200 hektárnyi szőlőültetvényük jól viselte a tél végi extrém hideget.

A képen a Varga Pincészet feldebrői üzeme látható: Forrás: Varga Pincészet

HOZZÁSZÓLÁSOK