Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bodó Sándor csütörtökön, a Nádudvari Élelmiszer Kft. kapacitásbővítő beruházásának átadási ünnepségén elmondta: a támogatási programmal összesen 131,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg, és több mint kétezer új munkahely jön létre Magyarországon.

A Nádudvari Élelmiszer Kft. 1,79 milliárd forintos fejlesztését a magyar kormány 627 millió forinttal támogatta a nagyvállalati beruházási támogatási alapból - közölte az államtitkár. Hozzátette, hogy a fejlesztéssel 20 új munkahelyet is teremtettek a településen.

Bodó Sándor kitért arra is, hogy ma a munkában állók száma közelíti a 4,5 milliót, a munkanélküliség 3,7 százalékra mérséklődött, ugyanakkor a foglalkoztatás terén kihívásokkal kell szembenézni, és számos területen már munkaerőhiány tapasztalható.

Az államtitkár szerint egyre több közfoglalkoztatott talál munkát a versenyszférában, annak érdekében pedig, hogy biztosítani tudják a vállalkozások munkaerőigényét, nélkülözhetetlen a potenciális munkavállalók képességeinek felmérése.

Bodó Sándor azt mondta, a nyáron két megyében - Hajdú-Biharban és Szabolcs-Szatmár-Beregben - kísérleti programot indítottak, amelynek keretében a járási hivatalok munkatársai nem az irodáikban gyűjtik a munkaerő-igényeket, hanem személyesen keresik fel a munkaadókat és tájékozódnak, hogy milyen munkára, milyen típusú, milyen felkészültségű munkavállalókra van szükségük, és ennek ismeretében ajánlanak munkahelyet a jelentkezőknek. A tapasztalatokat év végén értékelik, majd szándékaik szerint országosan is kiterjesztik azzal a céllal, hogy 50 ezer új munkavállalót integráljanak az elsődleges munkaerőpiacra 18 hónap alatt.

Volosinovszki János, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: tíz éve alakult társaságuk árbevétele 2008-ban még 1,7 milliárd forint volt, az idén pedig eléri a 10 milliárdot.

A mostani csaknem 1,8 milliárd forintos beruházás mindkét üzemüket érinti: a hús- és mirelit-termékeket előállító panírüzemben kapacitásbővítő beruházások kezdődnek, a tejüzemben pedig a nádudvari "rögös" túró, és a túróból készített továbbfeldolgozott termékek gyártását növelik. Utóbbiak piacvezető termékek Magyarországon - tette hozzá.

A projekt további célja az élelmiszer-biztonsági kockázatok csökkentése, az energetikai rendszer korszerűsítése, a termékfejlesztések elősegítése, illetve a termeléshatékonyság javítása - sorolta az ügyvezető.

Képünk forrása: Pixabay