A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. május 27. és 31. között a budapesti piacokon, vásárcsarnokokban, kitelepüléseken kiemelten ellenőrzik az eperkereskedőket. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják - figyelmeztet honlapján a hatóság.

A Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai május 27. és június 2. között Kalocsán kiemelten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, ezt követően a pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Az igazgatóság munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

A NAV baranyai munkatársai május 27. és június 2. között Harkányban, Kővágószőlősön, Komlón, Mohácson, Szigetváron, valamint Pécsett kiemelten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet. Próbavásárlásokra számíthatnak a kiskereskedők, a mozgóárusok, a piacokon és a közterületeken árusítók. A megye területén zajló építkezéseken továbbra is végeznek ellenőrzéseket a hivatal munkatársai.

Hajdú-Bihar Megyében a NAV az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. május 27. és 31. között Debrecenben, Hajdúböszörményben, Hajdúnánáson és Polgáron elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 22. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • május 27. hétfő: Gyöngyös
  • május 28. kedd: Atkár
  • május 29. szerda: Füzesabony
  • május 30. csütörtök: Bükkszék
  • május 31. péntek: Eger

A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét. Az igazgatóság munkatársai május végéig fokozottan ellenőrzik a megyei zöldség-gyümölcs és virágkereskedőket. A NAV revizorai kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

A Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 22. héten az alábbi tevékenységi köröket ellenőrzi a megye egész területén: építőipari kivitelezési munkák, vendéglátóhelyek, szezonális gyümölcsöt árusítók. A kereskedőknél és vendéglátóknál a nyugta- és számlaadást, valamint a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások megtartását, az építkezéseken pedig foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják az ellenőrök.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. május 27. és június 1. között kiemelten ellenőrzik a piacokon és közterületen árusítókat. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • május 27. hétfő: Dombóvár
  • május 28. kedd: Paks
  • május 29. szerda: Bátaszék
  • május 30. csütörtök: Tamási
  • május 31. péntek: Bonyhád, Tolna
  • június 1. szombat: Szekszárd

 

További részletek az Adótraffipax oldalon találhatók.