NAV-végrehajtás alatt a Sólyom légitársaság

A Sólyom Hungarian Airways Kft. ellen adóvégrehajtást indított a NAV. Vágó József ügyvezető azonban ígéri: a probléma csak átmeneti, a NAV-tartozást, ahogy a fizetéseket is, rövid időn belül kifizetik - írta a nol.hu.
Napi.hu, 2013. október 19. szombat, 20:03
Fotó: Napi.hu

Szerepel a NAV-adóvégrehajtás alatt álló vállalatok adatbázisában Sólyom Hungarian Airways Kft. - tudta meg a nol.hu. Az adóvégrehajtás alatt álló cégek számláin az általános gyakorlat szerint inkasszó van, mindaddig, amíg ki nem egyenlítik lejárt köztartozásaikat, így a béreket sem tudják kifizetni. A Népszabadság Sólyom-dolgozóktól úgy tudja: házipénztárból már kaptak ötvenezer forint előleget a bérekhez.

"A munkabérek után esedékes járulékokkal tartozunk a NAV-nak, azonban hamarosan megoldódik ez a kérdés. Az a cég, amely munkabért nem tud fizetni, aligha képes rendezni a közterheket" - mondta a lapnak Vágó József igazgató, hangsúlyozva: reményei szerint napokon belül megoldódik a kérdés, kifizetik a járulékokat és béreket is. Az engedélyezési eljárásokkal kapcsolatban elmondta: a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei hétfőn utaznak ki Borunemouthba A'lmos vezér légialkalmassági vizsgálatára, a Sólyom megvette a repülőjegyeket a hatóság embereinek.

Oda-vissza - tette hozzá. Vágó József azonban személy szerint "elégedetlen a hatóság hozzáállásával és szakmaiságával". Egyre több adattal rendelkezünk, amelyek alátámasztják a hatósági eljárások szabálytalanságát és szakszerűtlenségét - tette hozzá Vágó.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2013.10.20 08:59

@wizes: Az biza végrehajtási eljárás amely alapból inkasszóval indul, ha abból nem folyik be elég pénz akkor jönnek az ingóságok és az ingatlanok árverezése....kvázi, ha nem kötnek sos a Navval valamilyen megállapodást akkor kampec doloresz a cégnek, mert alapból fizetésképtelenné válik ( a pénzeit inkasszálják, másnak sem tud fizetni, max a házipénztárból ad ki némi kp.-t bérekre)

Mivel bevételei nincsenek (és ezek után ki merne náluk repjegyet venni ) ezért ha nem lép be SOS az arab milliárdos (aki a füle botját sem mozgatja) akkor ezt a sólymot ezúttal a keselyük tépik szét pillanatok alatt..

Az meg a légügyi engedélyek megzszerzéséig valszeg fel sem veszi a telefont...( szerintem utána sem, mert inkább tisztán csinál valami céget, zürös partnerekkel ezek nem szoktak dolgozni..)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

wizes, 2013.10.19 20:24

Az inkasszó az nem végrehajtási eljárás az ismert fogalom szerint, hanem csak a köztartozás azonnali beszedése.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html