Szerepel a NAV-adóvégrehajtás alatt álló vállalatok adatbázisában Sólyom Hungarian Airways Kft. - tudta meg a nol.hu. Az adóvégrehajtás alatt álló cégek számláin az általános gyakorlat szerint inkasszó van, mindaddig, amíg ki nem egyenlítik lejárt köztartozásaikat, így a béreket sem tudják kifizetni. A Népszabadság Sólyom-dolgozóktól úgy tudja: házipénztárból már kaptak ötvenezer forint előleget a bérekhez.

"A munkabérek után esedékes járulékokkal tartozunk a NAV-nak, azonban hamarosan megoldódik ez a kérdés. Az a cég, amely munkabért nem tud fizetni, aligha képes rendezni a közterheket" - mondta a lapnak Vágó József igazgató, hangsúlyozva: reményei szerint napokon belül megoldódik a kérdés, kifizetik a járulékokat és béreket is. Az engedélyezési eljárásokkal kapcsolatban elmondta: a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei hétfőn utaznak ki Borunemouthba A'lmos vezér légialkalmassági vizsgálatára, a Sólyom megvette a repülőjegyeket a hatóság embereinek.

Oda-vissza - tette hozzá. Vágó József azonban személy szerint "elégedetlen a hatóság hozzáállásával és szakmaiságával". Egyre több adattal rendelkezünk, amelyek alátámasztják a hatósági eljárások szabálytalanságát és szakszerűtlenségét - tette hozzá Vágó.