Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sokkoló látvánnyal és rendkívül hiányos adminisztrációval szembesültek a Nébih ellenőrei a Neu-Frisch Kft. Pest megyei sütőüzemében, ahol október első felében folytattak helyszíni vizsgálatot. A vállalkozás ezen túlmenően sem a HACCP dokumentációt, sem az előállított termékek nyomon követéséhez szükséges dokumentumokat nem tudta bemutatni a Nébih szakembereinek - közölte a szervezet.

A sütőüzemben piszkos, rendezetlen körülmények között folyt a termelés. A helyiségek padozata takarítatlan, falai festékhiányosak és pókhálósak voltak, néhol rovarok is akadtak. A termelő részlegben az ablakok esetenként nem záródtak, az üveg betört, az ablakkeretek rozsdásak voltak, a nyílászárók mellett több helyen ki lehetett látni a szabadba. (Kerülje ezeket az étrend-kiegészítőket.)

Az üzemben használt gépek rozsdásak, takarítatlanok, az eszközök - köztük a sütőszekrény, a sütőberendezés és a tálcák - erősen szennyezettek, a termék-előállításra használt asztalok tisztíthatatlanok voltak. A 4 dolgozó közül 3 igen szennyezett munkaruhában, 1 dolgozó utcai ruhában tartózkodott a termelőhelyiségben. Az adalékanyag-raktárban elkülönítetlenül sorakoztak a mosó- és tisztítószerek.

A Nébih az egységben tapasztalt súlyos higiéniai, élelmiszerbiztonsági és nyomon követési hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette annak működését. A hatóság 45 tétel nem nyomon követhető terméket - amely mintegy 394,55 kg kenyeret és ömlesztett árut, valamint 1809 db finom pékárut (kifli, bukta, kakaós csiga, virslis croissant, kalács) ölel fel - vont ki a forgalomból. A vállalkozás a forgalomból kivont állati és növényi eredetű termékeket az ellenőrzés ideje alatt elszállíttatta.