Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Neckermann Magyarország a Thomas Cook csoport egyes külföldi tagjainál bekövetkezett nehézségek ellenére a korábbi tájékoztatásnak megfelelően tovább folytatja a tevékenységét. Így határozott a társaság osztrák tulajdonosa, figyelembe véve többek között, hogy a Neckermann Magyarország stabil pénzügyi helyzete, és a cégen belül, valamint a partneri hálózatban rendelkezésre álló szakmai tudás, tapasztalat és lelkesedés komoly alapokat biztosít a működés folytatásához - írja a Facebookon megjelent közleményében a hazai utazási iroda.

A társaság helyzetét azért lengte körbe bizonytalanság, mert az osztrák anyacég is csődöt jelentett szeptember 25-én, ahogy a két nappal korábban a német tulajdonos is. Mint a Békefi Veronika, a Neckermann Magyarország ügyvezetője jegyezte közleményből kiderül, folyamatosan dolgoznak azon, hogy a magyar képviselet továbbműködhessen, valamint a részletek megoldásán, de tapasztalják partnereik, utasaik érthető aggodalmát, esetenként türelmetlenségét.

"Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy a Neckermann Magyarországot, és rajta keresztül utasait és partnereit ne érintenék az osztrák anyavállalatnál, és a Thomas Cook csoport más külföldi tagjainál bekövetkezett nehézségek, melyek váratlanul, egyik napról a másikra teremtettek új, a Neckermann Magyarország évtizedek óta fennálló zavartalan működésében soha nem tapasztalt szokatlan helyzeteket, problémákat, és esetenként elháríthatatlan akadályokat is" - áll a szövegben, amelyből kiderül, hogy dolgoznak a szerződések teljesítésén.

A korábbiakban közölt információk kiegészítéseként azt is közzétette a Neckermann Magyarország, hogy:

  • jelenleg az úti célon tartózkodó utasok költségviselésére a biztosító kötelezettségvállaló nyilatkozatot adott ki, mely szerint a Neckermann utasok szállodai tartózkodásának költségeit, illetve hazautazásának azon költségeit, melyek az osztrák anyacég csődhelyzete miatt még nem kerültek kiegyenlítésre, illetve amelyeknek kiegyenlítését a külföldi szolgáltatók a kialakult helyzetben bizonytalannak tartották, a biztosító megtéríti a külföldi szolgáltató (pl. szálloda) felé.
  • a Neckermann Magyarország a fent említett egyeztetések szerint az utazásközvetítő partnerek segítségével egyedileg, és folyamatosan kapcsolatra lép azokkal az utasokkal, akiknek a szerződése a Thomas Cook Austria csődhelyzete miatt nem, vagy esetleg csak bizonyos módosítással teljesíthető. Valamennyi utasuk, akinek az utazását a Thomas Cook Austria-nál felmerült nehézségek miatt nem tudják teljesíteni, a befizetett részvételi díját visszaadják, anyagi kár senkit nem fog érni.