Negyedmilliárdért épít katonai élményparkot Pécs

A Pécsi Haditechnikai Élménypark kialakításához négy cég szállít eszközöket 249,6 millió forint értékben. A katonai élménypark a Tüskésréti Szabadidőpark mellett létesül, a nyitást 2018. március 15-ére tervezik.
Németh Géza, 2017. szeptember 18. hétfő, 15:35
Fotó: AFP

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

A beszerzés hat részből áll. A ruházatot a csomádi székhelyű Eastwest Defence Kft. szállítja 1,5 millió forint értékben. A szomódi székhelyű Poligon Group Kft. hatástalan fegyvereket szállít a parkba mintegy kétmillió forintért. Az Eastwest Defence még repülőgép modelleket és szárazföldi eszközök modelljeit készítheti el, egymillió forintért.

A budaörsi székhelyű V&V Motor Kft. három részt nyert. Ezek közül a hatástalanított szárazföldi eszközök ára 115,5 millió, a hatástalanított légi járműveké 79,8 millió, míg az eredeti hatástalanított harci járművek és katonai repülőeszközök bérlete 49,9 millió forintba kerül.

Az önkormányzat szerint a beszerzés célja egy olyan katonai kiállítás és múzeum létrehozása, mely a Magyar Néphadsereg és honvédség légi, valamint szárazföldi eszközeit korhű, eredeti megfelelő történelmi háttérben mutatja be, a hazánkban szolgált katonai ruházattól egészen a nagy gépekig.

HOZZÁSZÓLÁSOK