Negyedmilliós adókedvezményt kaphat, ha nyugdíjra spórol

Az Erste Bank Nyugdíjprogramja valamennyi államilag támogatott nyugdíjterméket egy helyen, személyre szabottan kínálja, mellyel akár évi 280 ezer forint adókedvezmény is elérhető. Érdemes időben elkezdeni a takarékoskodást, így az évek alatt felhalmozódó hozam és az állami támogatás együtt növeli a megtakarítások összegét - közölte a társaság.
Napi.hu, 2014. december 9. kedd, 12:13
Fotó: Napi.hu

Egyre többen tartják fontosnak, hogy előre gondolkozzanak, és minél előbb elkezdjenek takarékoskodni nyugdíjas éveikre. A statisztikák alapján ugyanis minden esélyünk megvan arra, hogy egyre tovább éljünk, egyre hosszabb ideig legyünk nyugdíjasok, így fontos, hogy biztonságos jövőt teremtsünk magunknak és a családunknak. Minél előbb kezdünk takarékoskodni, annál nagyobb összegből tudunk gazdálkodni később - áll az Erste Bank közleményében.

Az Erste Group megbízásából készített nemzetközi felmérésből kiderül, hogy a magyarok mintegy 87 százaléka tartja fontosnak a takarékoskodást, és aki képes megtakarítani, az havonta átlagosan 15 ezer forintot tesz félre. A lakosság négyötöde elsősorban a vészhelyzetekre spórol, a kisebb-nagyobb felújítások, vásárlások a második, míg a nyugdíjas évekre vagy egészségügyi ellátásra való takarékoskodás a harmadik helyen áll a spórolási célok ranglistáján.

Nem árt tudni azonban, hogy a jelenlegi becslések alapján az, aki 20 vagy annál több év múlva megy nyugdíjba, mostani fizetésének csak maximum a felére számíthat állami nyugdíjként. Az Erste kutatásából ezzel szemben az derült ki, hogy a megkérdezettek szerint még a jelenlegi jövedelemnél is magasabb összeg lenne a "megfelelő mértékű" nyugdíj - hívja fel a figyelmet az Erste.

"Az Erste segít eligazodni a nyugdíjtervezés bonyolultnak tűnő kérdéseiben: az ügyfeleknek elég mindössze tíz percet szánni arra, hogy megtalálják az igényeikhez és lehetőségeikhez legjobban illeszkedő nyugdíj-előtakarékossági terméket" - mondta el Harmati László, az Erste Bank lakossági üzletágáért felelős vezérigazgató-helyettese. "Az Ersténél az összes előtakarékossági eszköz elérhető, melyekkel az állami adókedvezmények is teljes körűen kihasználhatók. Tanácsadóink, valamint nyugdíjtervező internetes oldalunk segítségével a nyugdíjas korra vonatkozó elvárások, az adókedvezmények és a megtakarítások jól összehangolhatóak. Érdemes mindenkinek akár kisebb összegekkel, időben elkezdeni a takarékoskodást, hiszen az évek alatt felhalmozott hozam és az állami támogatás együtt jelentősen megnövelheti megtakarításaink összegét."

Az Erste Bank Nyugdíjprogramja az összes államilag támogatott nyugdíjterméket egy helyen kínálja, így könnyű a választás. Az állami adókedvezmény mértéke 20 százalék, akár évi 280 ezer forint is lehet. Az Erste Nyugdíjprogram három előtakarékossági formát biztosít. A "Kényelmes" megoldás azoknak ideális, akik nem szeretnének folyamatosan a megtakarítások elhelyezésével foglalkozni, hanem inkább szakemberekre bíznák a kezelését. A "Tudatos" csomag ellenben azoknak kedvez, akik aktívan szeretnének részt venni abban, hogy milyen befektetésekben legyen megtakarításuk. A "Családbarát" megoldást pedig kiemelt hangsúlyt fektet a család anyagi helyzetének biztonságára - áll az Erste közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

htszht, 2014.12.09 14:20

Egy kávégyári aukció mellett egy Erste reklám. Valamiből meg kell élni.
Egy bérrabszolgát nem érdekli. "Úgysem érem meg".
A felelős meg vállalatit köt ahova a cége berak mellé.
Kiket akar befűzni az Erste?...Simon úr pénzét tisztára mosták a NAV-val karöltve.
Nyissanak mosodát!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zappara, 2014.12.09 14:08

@unortodox:

hat nekem nem az tunt fel, hanem ez


mellyel akár évi 280 ezer forint adókedvezmény is elérhető.

elkepeszto
megint a gazdagoknak adunk
azaz a politikai elit ad onmaganak
(hiszen a nyugdíjlevonasok megvaltoztatsaval...nincs felso plafon.. elsosorban onnon nyugdíjukat keszítettek elo, nem a plebset)
most latom, az adokedvezmenyt is onmagukra szabtak..
erre bezzeg van penz, a szegeny gyerekekre nincs..ahogy masra sem, ami mindenkinek jo
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unortodox, 2014.12.09 13:07

Minél előbb kezdünk takarékoskodni, annál nagyobb összegből tudunk gazdálkodni később - áll az Erste Bank közleményében...


..így igaz ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html