Négymilliárdból épül sertéstelep

Magyarország egyik legnagyobb sertéshizlaldáját építteti meg a Claessens Group a Somogy megyei Böhönyén, a 4 milliárd forintos beruházással két éven belül elkészülő négy, összesen 32 ezer férőhelyes épület egyikének bokrétaünnepségét csütörtökön tartották a településhez tartozó Terebezdpusztán - írta az MTI.
Domokos Erika, 2018. március 29. csütörtök, 14:32
Fotó: Pixabay

A beruházást saját forrásból, egy korábban elavult komplexum területén valósítják meg környezetkímélő technológiák alkalmazásával, a legmagasabb energiahatékonysági és legszigorúbb állatjóléti elvárásoknak megfelelően - mondta Claessens Peter, a cégcsoport egyik tulajdonosa.

A belga származású Claessens család 22 évvel ezelőtt vásárolta meg a Dél-Somogyi Állami Gazdaság utódcégét. A család tagjai magyar állampolgárságot kaptak, cégcsoportjuk Somogy legnagyobb állattartójává vált, szarvasmarha tartással, tejtermeléssel, sertéstenyésztéssel és -hizlalással, növénytermesztéssel foglalkozik.

Az MTI érdeklődésére közölte, hogy kétezer tehenük van, éves tejtermelésük 20 millió liter, 6 ezer egyedből álló kocaállományuk heteken belül mintegy 8 ezresre nő, az állatok etetéséhez szükséges takarmányt saját szántóföldjükön termelik, valamint környékbeli gazdáktól vásárolják.

A cégcsoporthoz tartozó Claessens Kft., Agrár Kft. és Csicsó Pig Kft. tavaly összesen mintegy 10 milliárd forint árbevételt ért el, ez 25 százalékkal haladta meg az előző évit.

Zsoldos Márta Piroska, a település független polgármestere elmondta, a cégcsoport most 250 embert alkalmaz, a fejlesztéssel 30-50-nel bővülhet a létszám.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.03.29 21:17

Nyugi, brókerlajcsi anyja lemossa őket a frissen "vett" disznótelepével :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html