Négymilliárdból újul meg a Márton Áron kollégium

Hat ajánlattevő közül az Építő-és épületkarbantartó Zrt. újíthatja fel az Eötvös Loránd Tudományegyetem Márton Áron Kollégium és Szakkollégium épületét, nettó 4 milliárd 47 millió forintért.
Németh Géza, 2020. február 2. vasárnap, 07:20
Fotó: MTI Fotó / Máthé Zoltán

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az épület Budapest III. kerületében, a Kunigunda útja 35. szám alatt található. A nyertessel január 9-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen a Bástya Millenium Zrt., az Építő és Szolgáltató Zrt., a Fort-Bau Therm Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Hunép Universal Építőipari Zrt. és a ZÁÉV Építőipari Zrt. is.

A kormány tavaly decemberben hagyott jóvá 5 milliárd 151 millió forintot a kollégium felújítására.

A szakkollégium 2016. augusztus 19-től az ELTE részeként működik. A kollégium felújítását 2017 márciusában jelentették be, ám akkor még arról volt szó, hogy 2,5 milliárdos beruházás keretében újul meg a szakkollégium, amely az intézmény épületgépészeti, villamossági fejlesztése mellett érinti a tűzvédelmet és a berendezések modernizálását is.

HOZZÁSZÓLÁSOK