A járműveken elviselhetetlen, 30 fok feletti hőség uralkodott, de volt olyan villamospótló is, melyen több mint 40 fokban izzadtak az utasok. Többek között az egyéves, magyar gyártmányú Modulo autóbuszon sem működött a légkondicionáló berendezés.

Mindez a 4-6-os pótlóbuszokon utazó napi több tízezer ember egészségét veszélyezteti, de más autóbuszjáratokon is hasonló állapotok uralkodnak - írta a szervezet közleményében.

A Közlekedő Tömeg a BKV felé naponta átlagosan 30 hibabejelentést küld az egyes járművek klímaberendezéseivel kapcsolatban, így a 4-6-os villamospótlón mért buszokat korábban már többször is bejelentették számukra. A BKV szerint azonban a legtöbb villamospótló autóbusz klímája hibátlanul működik.

Közlekedő Tömeg Egyesület

Az egyesület szerint a BKV Zrt. az utasok panaszait nagyrészt ignorálja, idén sem végeznek megfelelő karbantartást a járműveken. Ezt nemcsak az utasok, hanem a közlekedési vállalat saját dolgozói, a buszvezetők is elszenvedik. Ezért az egyesület felszólítja a BKV-t, hogy haladéktalanul javítsa meg a hibás klímaberendezéssel közlekedő buszokat, hiszen az elkövetkező napokban még nagyobb kánikulára lehet számítani - közölte a szervezet.