A cég bevétele árfolyamhatásoktól megtisztítva 10,4 százalékkal, mintegy 12,6 milliárd euróra esett elsősorban az autóipart is jócskán megtépázó koronavírus-járvány miatt.

A Schaeffler AG javítani tudott Kínában, ahol a bevétele 8,7 százalékkal nőtt, ugyanakkor csökkent a tavalyi bevétele az amerikai kontinensen, Európában, illetve az ázsiai- és csendes-óceáni térségben.

QP | Quality Placement

A német vállalat az idei évre bevételének "figyelemre méltó", több mint 7 százalékos növekedésére számít az árfolyamhatásoktól megtisztítva.

Az 1946-ban alapított Schaeffler AG precíziós motoralkatrészek és rendszerek, sebességváltók és alváz alkalmazások, valamint gördülő- és siklócsapágy megoldások gyártására specializálódott. Többféle ipari felhasználásra a gépgyártás, autóipar, valamint repülés- és űrtechnikai ágazatok területén működik. Több mint 50 országban közel 170 gyára és mintegy 84 ezer alkalmazottja van. Világméretű hálózata termelő üzemeket, kutatási és fejlesztési részleget és forgalmazó cégeket foglal magába.

A Schaeffler Savaria Kft. 1996 óta van jelen Magyarországon, az Opten adatai szerint több mint 3200 főt foglalkoztat, 2019-es forgalma meghaladta a 247 milliárd forintot, eredménye pedig 6,75 milliárd forint volt.