Nem bírják a fővárosi időjárást a BKV buszai

A hideg megérkezése óta tele van a közösségi média a BKV lerobbanó elektromos buszaival - írja az Index.
Szász Péter, 2017. február 3. péntek, 09:34
Fotó: Napi.hu

Az új, darabonként 175 millió forintért vásárolt Modulók naponta 5-6 alkalommal hibásodnak meg a portál szerint. A BKK GPS-es buszkövető oldala szerint csütörtökön az előírt 16 darabból csak hat működött.

Az index már korábban is megkérdezte a BKV-t, hogy mi a helyzet a buszokkal. Akkor azt a választ kapták, hogy

az elmúlt hetekben több alkalommal előfordult, hogy a megfelelő mennyiségnél kevesebb jármű állt ki forgalomba. A vonali (menet közbeni) meghibásodások száma változó, de átlagosan 5-6 esetről beszélhetünk.

A buszok a BKV szerint a hideget bírják, de a párás levegőt nem, az inkább a hibák kiváltója. Illetve az ajtóhibáknál a ragasztás rossz minősége.

A magyar gyártmányú Modulo buszok eleve rosszul kezdtek. Emlékezetes, amikor kirepült a próbajáraton egy vadonatúj Modulo kereke Budán, és leütött a lábáról egy embert. Aztán kiderült, hogy a Széll Kálmán téri forduló túl szűk a széles járműnek. A Mabi-Bus Kft. által gyártott Modulo elektromos buszok első öt járműve tavaly április végén állt forgalomba. A BKV 20 darabot vásárolt belőlük, egyenként mintegy 175 millió forintért. Az időközben megérkezett 20 buszból a szerződés szerint mindig forgalomban kellene lenni 16 darabnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK