Nem bízik a nyugdíjcsodában a magyar

Egy év alatt 13 százalékkal, 895 ezer forintra nőtt az egy főre eső pénztári vagyon az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárnál.
Napi.hu, 2015. június 20. szombat, 09:19
Fotó: Napi.hu

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár által kezelt vagyon a piaci trendekhez hasonlóan gyarapodott az elmúlt egy évben és milliárd forintról 195 milliárdra nőtt. Miközben emelkedett a taglétszám, az egy főre eső vagyon mintegy 13 százalékkal, 895 ezer forintra nőtt - mondta el Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár az év eleji cafeteria-nyilatkoztatási időszakot sikerrel zárta, az idei első öt hónapban több mint 5,3 milliárd forintnyi befizetés érkezett a pénztártagoktól és munkáltatóiktól, ez több mint 250 millió forinttal több múlt évinél. Folytatódott a korábbi évek trendje, a befizetéseken belül egyre nagyobb az egyéni befizetések aránya. Jelenleg 45 százalék a munkáltatói hozzájárulások aránya az összes befizetésen belül.

A jelek szerint egyre kevesebben bíznak a nyugdíjcsodában, hiszen nemcsak az egy főre eső megtakarítás, az átlagos befizetés, hanem taglétszámunk is emelkedett - mondta Nagy. Egyre többen gondolnak arra, hogy a boldog nyugdíjas évekért nekik is tenniük kell.

Az OTP öngondoskodási indexe alapján a lakosság mindössze 3 százalékának van nyugdíjcélú megtakarítása.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megfigyelt, 2015.06.21 12:57

@matolcsy: PROFESSZOROM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem jutott eszében,hogy csak azt kellene beváltani amit a SOHA NEM HAZUDÓ VIKTOR kijelentett 2009-őszén ""VISSZATÉRÜNK A 2002-ES NYUGDÍJ MEGÁLLAPÍTÁSHOZ "" akkor most az öregségi nyugdíj átlaga 95 000 ft körűli lenne annyi mint az első Orbán királyság idején megállapított EMELT nyugdíj.
Annyit kellett volna a BAROM Szociknak tenni,hogy a 2002-es szorzókat és degressziós táblázatot az évenkénti nyugdíj emelés %-ával kellett volna emelni akkor most a degressziós táblázat így alakult volna 160 000 ft számítana 100 %-ig nyugdíj alapnak a jelenlegi 372 000 ft helyett és sávosan csökkenve a 366 000 ft feletti résznek pedig a 20 % . Akkor az 1 300 000 ft feletti maximális nyugdíj 700 000 ft körülire módosulna.
Lehetne a KIROVÓ-FELOSZTÓ rendszert igazságossá-fenntarthatóvá tenni csak nem EGOISTA BAROM POLITIKUSOKRA kellene bízni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matolcsy, 2015.06.21 11:39

Egyre nyílik az olló az eltartók/eltartottak aránya között.
A korfa miatt exponenciálisan nővekszik.
2.9 millió nyugdíjast tart el majd 4 millió...legyen 3.5 millió mert a nagycsaládosok (nagyon helyesen!!!) nem fizetnek adót.
A társadalom rohamosan öregszik: egyre tovább élnek egyre többen.
Emellett kevesebb gyermek születik mint ami kellene.

A felosztó-kirovó rendszer helyett nincs más.
Nem is lesz. Ez Magyarország.
Így viszont akármit is csinál akármilyen kormány biztos, hogy emelni kell a nyugdíjkorhatárt és csökkenteni kell a nyugdíjak reálértékét.

Csiszolgatni lehet: 60-70 éves korig félállas mellett fél fizetés fél nyugdíj. A legfőbb viszont támogatni a gyermekvállalást ami fenntartja a kirovó-elosztó rendszert. Gyermekszàm alapján kell a nyugdíjat megàllapítani. Így igazságos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2015.06.21 10:43

@nylonzsak: Azt írja ""kirovó-felosztó rendszer nem fenntartható "".
Hatalmas tévedés, el kellene érni ,hogy Magyarországon arányos jövedelem elosztás legyen azt például,hogy az öregségi nyugdíj átlag ne térjen el 5 %-tól nagyobb arányban a két átlagkeresetet kereső kétgyerekes család családi pótlékkal növelt egy főre jutó nettójától ami jelenleg 90 000 ft körűli szemben a 117 032 ft os öregségi nyugdíj átlaggal,tehát 30 %al magasabb a nyugdíj átlag.
A első ORBÁN királyság idején megállapított EMELT nyugdíj átlaga valamivel több mint 90 000 ft ,míg a második ORBÁN királyság idején megállapított EMELT nyugdíj átlag 138 000 ft körüli,ennek oka a helytelenül megállapított valorizációs szorzók és degressziós táblázatok alkalmazása.
Míg 2002-ben 80 000 ft számított 100 %-ig nyugdíj alapnak és sávosan csökkenve a 183 001 ft feletti résznek pedig a 20 %-a addig jelenleg 372 000 ft számít 100 %-ig és a 421 000 ft feletti résznek pedig a 80 %-a ez okozzza a vérlázító aránytalanságot.
2009-őszén Orbán Viktor azt mondta ""VISSZATÉRÜNK A 2002-ES NYUGDÍJ MEGÁLLAPÍTÁSHOZ"" azonnal csökkent a FIDESZ népszerűsége 20 %-ot azóta hallgat mint s...r a fűben,pedig ha vissza tért volna akkor most egy igazságos fenntartható nyugdíj rendszer volna ami illeszkedne az aktív keresők jövedelméhez és a nyugdíj különbség a magas keresetűeket érintené nagyon hátrányosan,természetesen a 2002-után megállapított minden nyugdíj csökkenne,ezért nem történik semmi, nem kell félni hogy rend lesz a nyugdíjak terén , egyedül a HATALOM a fontos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2015.06.20 21:55

@nylonzsak: Nem a nyugdíj kevés ,csak vérlázítóan IGAZSÁGTALAN az elosztás.
Egy normális országban ÉPESZŰ kormány nem hoz létre ilyen aránytalan jövedelmi rendszert mint ez az EGOISTA RABLÓBANDA.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2015.06.20 21:40

@nylonzsak: A jelzett összegek tények,szíveskedjen valamelyiket választani ,vagy javaslatot írni ,hogy helyette mennyit tartana reálisnak.
Remélem nem jelent gondot kielégítő választ kapni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html