Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár által kezelt vagyon a piaci trendekhez hasonlóan gyarapodott az elmúlt egy évben és milliárd forintról 195 milliárdra nőtt. Miközben emelkedett a taglétszám, az egy főre eső vagyon mintegy 13 százalékkal, 895 ezer forintra nőtt - mondta el Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár az év eleji cafeteria-nyilatkoztatási időszakot sikerrel zárta, az idei első öt hónapban több mint 5,3 milliárd forintnyi befizetés érkezett a pénztártagoktól és munkáltatóiktól, ez több mint 250 millió forinttal több múlt évinél. Folytatódott a korábbi évek trendje, a befizetéseken belül egyre nagyobb az egyéni befizetések aránya. Jelenleg 45 százalék a munkáltatói hozzájárulások aránya az összes befizetésen belül.

A jelek szerint egyre kevesebben bíznak a nyugdíjcsodában, hiszen nemcsak az egy főre eső megtakarítás, az átlagos befizetés, hanem taglétszámunk is emelkedett - mondta Nagy. Egyre többen gondolnak arra, hogy a boldog nyugdíjas évekért nekik is tenniük kell.

Az OTP öngondoskodási indexe alapján a lakosság mindössze 3 százalékának van nyugdíjcélú megtakarítása.