Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legtöbben az úthibák okozta sérülések miatt keresik fel a gumis műhelyeket. A tavaszi szezon kezdetén nem csak a nyárigumi-cserék, hanem a szaporodó kátyúk. A kutatásban résztvevő szervizek szerint a legtöbbször, az esetek 60 százalékában a kátyúk és a padkák, 44 százalékában a nem megfelelő guminyomás, 42 százalékban a futómű rossz beállításai okozzák a problémát.

"A sofőrök sokat tehetnek abroncsaik megóvásáért, ha a sebességhatárt betartva közlekednek, mert így van idejük kikerülni a szembejövő úthibákat. Megéri prémium abroncsokat választani, mert nem csak vezetési élményben nyújtanak többet, hanem ritkábban sérülnek meg, és néhányukra létezik az úgynevezett balszerencse garancia is, amelyet a gyártó a törvényben előírtakon felül vállal" - mondta Mikolai Béla, az Apollo Vredestein szakértője.

A magyar autósok egyébként leleményesek, minden ötödik tulajdonos az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén, hogy így spóroljon. Nyáron ugyanis kevésbé veszélyes téligumit használni, mint fordítva.