Nem fizet a multi magyar gyára - inkasszó jön

Késedelmi kamatot követel az egyik alvállalkozó a Bridgestone magyarországi üzemétől, mert a vállalat rendszeresen késve fizet; a követelés végrehajthatóvá vált és hamarosan inkasszó kerül a Bridgestone számláira - közölte az Inter Lingua Kft. vasárnap az MTI-vel.
Papp Zsolt, 2017. május 7. vasárnap, 14:30
Fotó: Reuters

A kft. közleménye szerint a Bridgestone magyarországi üzeme rendszeresen késve fizeti ki alvállalkozóit. A vállalkozás ezt megelégelve kiszámlázta a törvényes késedelmi kamatokat, amit azonban a Bridgestone egyáltalán nem akart kifizetni - áll a közleményben.

Az Inter Lingua Kft. hozzátette: reméli, hogy a Bridgestone szigorítani fogja pénzügyi fegyelmét, és a jövőben határidőre rendezi majd számláit.

A Bridgestone Tatabánya Kft. erre reagálva arról tájékoztatta az MTI-t, hogy folyamatban lévő jogi ügyeket, valamint kereskedelmi szerződések részleteit nem kívánja kommentálni.

Közleményükben ugyanakkor hangsúlyozták, hogy csaknem 750 beszállítóval működnek együtt Magyarországon, akiktől termékeket és szolgáltatásokat vásárolnak. Beszállítóikkal eseti, illetve hosszú távú szerződéses kapcsolatban állnak, és számukra a megállapodásokban rögzített feltételeknek megfelelően fizetnek, mindkét fél megelégedésére - közölték.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2017.05.10 09:25

Érdekes, amikor fényezi magát egy cég, akkor nagy mosollyal nyilatkoznak. Még akkor is, ha közben a háttérben problémák vannak. És a vezetők tudnak széles vigyorral kamuzni, szemrebbenés nélkül.
Ennyit termeltünk, stabil cég vagyunk, röpködnek a 70-100-140 milliárdos éves bevételek, eközben pedig a valóság, hogy késve fizetik a beszállítókat, és már a melósok fizetéseit is csepegtetve adják. 20-50 ezrenként, ahogy jól esik a cégnek. A rabszolgabéren tartott melós pedig még az egy havi vicckategóriás bérét sem kapja meg egyben, és már ott tartunk, hogy az időkerettel hónapok múlva kapja meg a túlórát.
Szemét alja politikusok ezt teszik a melósokkal, akik a munkájukkal lehetővé teszik azt, hogy a főnökök és a politikusok luxusban éljenek.
Tisztességtelen rohadékok!
És mielőtt valaki azzal jön, hogy akkor ne dolgozzak ott, megírom, hogy nem, és soha a büdös életben nem lesz közöm ezekhez. Csak ismerek sok céget és annak tetves vezetőit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html