Nem gondolná, milyen kevéssel lehet sztár ügyfelei szemében

A vállalkozások nagyon egyszerű, olcsó gesztussal javíthatnak cégük megítélésén, sőt, ezért még nagyobb hűséggel is megajándékozhatják az ügyfelek az adott céget. Hogy mi ez az egyszerű eszköz? Erre adott tippet az Invitel Zrt. és gyűjtött össze néhány, a vállalkozások számára hasznos tudnivalót.
Napi.hu, 2016. június 15. szerda, 16:42
Fotó: Stocksnap

Egy vállalkozás szempontjából az ügyfelei a legfontosabbak. Az Invitel szerint egy kis, kedves gesztussal a cég általános megítélését javítani lehet, sőt, akár még üzleti előnyökre is szert lehet tenni. Ez a kis gesztus pedig nem más, mint az ingyenes wifi-szolgáltatás, hiszen az okostelefonok használata szinte már minden területére betört életünknek.

Hogyan hathat kedvezően ez az egyszerű ötlet a vállalkozásra? Az Invitel szerint például egy üzlethelyiséggel rendelkező vállalkozás esetén az ügyfelek nagyobb hűségét is elnyerheti a cég, hiszen az ingyen wifi révén jobban érzik magukat az ott töltött idő alatt. Ebből következően tovább is maradnak és vélhetően többet is költenek - folytatja a telekommunikációs cég érvelését. A vállalkozás ennek köszönhetően növekedhet a forgalom, miután a wifi több vendéget is bevonzhat.

Forrás: Invitel

Nem beszélve arról, hogy az ingyenes wifit ajánló szolgáltatásokat nyújtó üzletek, vendéglátóhelyek a térképre is rákerülnek, hiszen azokat már számos okostelefonos szolgáltatás gyűjti és ajánlja. Az Invitel ehhez még egy "bónuszérvet" is hozzátesz: az ingyenes wifi-szolgáltatás révén a vállalkozás értékes (és egyben ingyenes) reklámfelületet is nyerhet.

A vendéghálózat (Guest Network) lehet a legegyszerűbb megoldás a kisvállalkozásoknak, amely a saját céges wifi-hálózattól biztonságosan elkülönített hozzáférést jelent az ügyfeleknek. Ehhez pedig nem kell más, mint egy router - a legtöbbjük kezelőfelületén ugyanis gyorsan és egyszerűen, néhány kattintás után megoldható egy ilyen hálózat létrehozása.

Mire figyeljen, ha létrehoz egy ingyenes hálózatot?
  • Írja ki jól látható helyre, hogy van ingyenesen elérhető wifi.
  • A vendéghálózat elnevezésekor válasszon olyan kifejezést, amely utal a vállalkozás nevére, hogy az ügyfelek könnyen felismerjék az ahhoz tartozó hálózatot.
  • Válasszon egyszerű wifi-jelszót, amely nem tartalmaz sem ékezetes betűket, sem speciális karaktereket.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK