Az eredmény azonos az október végén megjelent előzetes statisztikával. Ennél nagyobb, 1,4 százalékos tizenkét havi infláció utoljára 2008 novemberben volt.

Szeptemberben is 1,3 százalékos, augusztusban 1,0 százalékos, júliusban 1,2 százalékos volt a tizenkét havi infláció Németországban. Az idén jobbára emelkedő irányzat ellenére még mindig messze elmarad attól a "legföljebb 2 százalékos" értéktől, amelyet az Európai Központi Bank egészségesnek tart az árstabilitás szempontjából.

Októberben a fogyasztói árak átlagosan 0,1 százalékkal emelkedtek szeptemberhez képest - ez is azonos az előzetes becsléssel -, miután szeptemberben éppen 0,1 százalékkal csökkentek augusztushoz képest.

Az EU-szabvány szerint számolt tizenkét havi infláció is 1,3 százalékos volt októberben, csakúgy, mint szeptemberben.

Tavaly a gazdasági válság miatt az évi átlagos infláció 0,4 százalékos volt Németországban, a legalacsonyabb az 1990-es újraegyesítés óta. Az előző két évben az Európai Központi Bank árstabilitási célját - a legföljebb 2 százalékot - mind jobban meghaladta a pénz romlása: 2007-ben 2,3 százalékos, 2008-ban 2,6 százalékos volt az évi átlagos infláció, reálbércsökkenést okozva.