Nem jár a metró? Menjen biciklivel!

A Mol Bubi közbringarendszer üzemeltetési költsége megközelítőleg 260 millió forint, melynek több mint a felét a Mol finanszírozza – közölte a Világgazdasággal a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) sajtóosztálya.
Domokos László, 2017. október 31. kedd, 08:42
Fotó: Napi.hu

A nem profitorientált működés mellett a közbringarendszer jegy- és bérleteladásból származó bevétele 2015-ben és tavaly is mintegy 70 millió forint volt, az idén január és szeptember között a bérletek adták a teljes értékesítési forgalom 75 százalékát.

Az idei téli forgalom valószínűleg eltér majd a korábbi évekétől, a BKK arra számít, hogy az M3-as metró felújítása miatt sokan választják majd alternatívaként a Bubit a rövidebb távú útjaikra - írta a lap.

Tavalyelőtt 651,6 ezer, tavaly pedig 644,7 ezer alkalommal béreltek kerékpárt a Mol Bubi rendszerében, amelybe eddig mintegy 50 ezren regisztráltak.

Ma már 124 állomáson összesen 1486 bicikli érhető el. Jövőre 2018-ban újabb állomásokkal és kerékpárokkal egészítik ki a hálózatot, emellett többek közt jövőre Óbuda központi részét is bekapcsolják a rendszerbe.

HOZZÁSZÓLÁSOK