Nem kell a CIB anyabankjának a magyar UniCredit

Magyarország nincs a prioritások között – válaszolta az Intesa Sanpaolo nemzetközi divíziójának vezetője, Giovanni Boccolini arra az újságírói kérdésre, hogy az UniCredit esetleg eladandó kelet-közép-európai érdekeltségei közül érdekli-e a magyarországi.
NAPI, 2010. november 24. szerda, 05:00
Fotó:

A Napi Gazdaság szerdai számának cikke

A CIB Bank tulajdonosaként érintett Intesa szakembere szerint Magyarország jelen pillanatban sokat szenved, egyébként pedig már itt vannak és elég nagyok itt.

Más kelet-közép-európai országokban elképzelhető valamilyen megállapodás az UniCredittel - idézte az adnkronos hírügynökség Boccolini Kairóban, egy ottani Intesa-érdekeltség felavatásán elhangzott kijelentését -, de megvárják, mit lép a másik.

Az UniCredit vezérigazgatója, Federico Ghizzoni nemrég megerősítette szeptemberi kinevezése utáni bejelentését: felülvizsgálják jelenlétüket azokban az országokban, ahol nincsenek az első három-négyben, nem zárva ki azt sem, hogy elcserélik egyes érdekeltségeiket az adott térségben levő riválisaikkal.

Az UniCredit Bank Hungary Magyarországon a hetedik legnagyobb szereplő a bank márciusi, a tavalyi eredményeket ismertető közleménye szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK