Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az elmúlt időszakban a 88,1 MHz-es frekvencián párhuzamosan két adás szólt, annak ellenére, hogy érvényes rádióengedély alapján értelemszerűen egy frekvencián és földrajzi területen csak egy adás sugárzása lehetséges.

A 88,1 Mhz-es frekvencia használatára Pont FM néven műsort sugárzó Rádió Infórum Kft-nek van érvényes rádióengedélye. A Rise FM Kft. keddi közleménye szerint a korábban a Balaton környékén sugárzó Rise FM budapesti terjeszkedésének része volt a Pont FM rádiót, s a 88.1-es frekvencia sugárzási jogának megvásárlása. Az ezt követően kialakult jogvita után a Rádió Infórum élve opciós jogával visszavette a céget, s ezzel együtt a sugárzási jogot is. Miután a vitát látszólag eldöntötte az, hogy a Cégbíróság bejegyezte a társaság visszavételét és az NHH is a Pont FM-et üzemeltető céggel áll szerződésben, a hatóság a közelmúltban hatósági ellenőrzés keretében megállapította, hogy a Citadellán a RISE FM műsorának sugárzása jogosulatlan, engedély nélküli műsorszórási tevékenységnek minősül.

Az NHH ezért a frekvenciagazdálkodás egyes hatósági eljárásairól szóló rendeletnek megfelelően hatósági intézkedés keretében a múlt héten a helyszínen le akarta a rádióberendezést pecsételni, azonban ezt a RISE FM képviselője megakadályozta.

A RISE FM képviselői ma nem gátolták meg az NHH munkatársait a hatósági intézkedés teljesítésében, így a rendőrség közreműködésére nem volt szükség.